BEZ STRAHA NA 'SPURSE'

Trener Zoran Mamić i zvijezda Dinama najavili iznenađenje na 'Otoku' i nastavak briljantnog pobjedničkog niza

10.03.2021 u 20:18

Bionic
Reading

Trener Dinama Zoran Mamić i veznjak Luka Ivanušec na novinskoj konferenciji u Londonu najavili su prvu utakmicu osmine finala Europske lige protiv Tottenhhama (četvrtak, 21 sat, Arenasport 3)

Dinamo ove sezone još nije izgubio u ovom natjecanju (osam utakmica), a trenutačno je u Europskoj ligi u nizu od šest pobjeda.

'Čeka nas kvalitetan protivnik u fazi natjecanja u kojoj nismo baš često. Vjerujemo u sebe i momčad i uvjeren sam da možemo pružiti dobru igru. Mi smo dobri i kvalitetni, nismo izgubili niti jednu utakmicu, imamo samopouzdanja i možemo vjerovati da ćemo napraviti dobar rezultat', rekao je trener Mamić te dodao:

'Neću razmišljati o tome što misle oni, koncentrirat ćemo se na sebe, da budemo što bolji. Momčad mora biti ispred pojedinca, a pojedinac mora dati najbolje od sebe u službi momčadi i onda ćemo odigrati dobru utakmicu.'

Kakav će biti Dinamov odgovor na agresivnu igru Spursa?

'Pokušat ćemo igrati kompaktno u sredini, u zoni i s brzim izlascima. Vjerujem da će se otvoriti prostor i za nas s obzirom na njihov način igre.

Izvor: Wochit / Autor: tportal / Arenasport

Progovorio je Mamić o (ne)utjecaju zamjene domaćinstva...

'Ne mislim da je to neka prednost s obzirom da nema publike, jednostavno je tako ispalo i prilagodit ćemo se tome. Ne bi htjeli stati na osam pobjeda u nizu, htjeli bi to nastaviti i dalje. Sutra je protivnik momčad s puno igrača svjetske klase, imaju jednog od najboljih trenera na svijetu, ali mi ćemo dati sve od sebe da nam to bude i deveta takva utakmica u nizu', zaključio je trener Dinama.

  • +41
Dinamo - Rijeka Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Par riječi je rekao i veznjak Ivanušec: 'Ovo je nagrada da igramo na ovakvom stadionu i protiv ovakvog protivnika. Moramo pokazati zajedništvo i onda se možemo nadati dobrom rezultatu. Mi ovdje nemamo pritiska. No nitko nije sretan s porazom, pa ni mi, idemo u utakmicu da pobijedimo. Tko će biti s druge strane neka odluče oni, a mi se moramo koncentrirati na sebe. Velika je privilegija igrati na ovakvom stadionu, trebamo to iskoristiti i izboriti još ovakvih utakmica.'

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.