uz barcinu pobjedu

Trener Valverde povukao potez koji bi itekako mogao promijeniti sudbinu Ivana Rakitića

28.11.2019 u 17:55

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić junački podnosi sve što mu se događa u Barceloni. Jer tretman kakvog sada ima, sigurno nije zaslužio. No, uporan i odlučan, još je uvijek spreman na borbu

Još od proljeća ove godine, odnosno konca prošle sezone, kada je bilo jasno da Barcelona nema namjeru ponuditi Ivanu Rakitiću ni novi, a kamoli bogatiji ugovor, govori se kako će hrvatski veznjak napustiti katalonski klub.

Naravno, nije to Ivanova želja, jer on Barcelonu jednostavno 'živi i obožava', ali kako su ga u klubu ove sezone počeli zaobilaziti pri sastavljanju momčadi, takva se opcija činila i najpametnijom. Tim prije što je Rakitić još uvijek igrač za velike stvari, prepun iskustva i volje.

A da to nisu samo novinske glasine, prije par dana potvrdio je i sportski direktor kluba Eric Abidal koji je ovu informaciju podijelio i s Rakitićem.

'Rakitić zna da postoji sportska odluka koju mora razumjeti. Već je obaviješten da nije dio naših planova', rekao je Abidal.

Međutim, ove srijede dogodilo se nešto čime su ostali iznenađeni svi. Ivan Rakitić zaigrao je od prve minute kontra Borussije iz Dortmunda.

  • +6
FC Barcelona - Borussia Dortmund; Liga prvaka; 27.11.2019. Izvor: EPA / Autor: Alejandro Garcia

I nakon kiksa u uvodu dvoboja, koji je razumljiv s obzirom na sve što je proživljavao, Rakitić je ponovno pokazao zašto je važan za Barcelonu. Jer kada ima njega iza leđa, Lionel Messi dobiva potrebnu slobodu u igri prema protivničkom golu.

A očito je to shvatio i trener Ernesto Valverde, koji je ovim potezom možda stao na 'žulj' čelnicima kluba, te pred punim Nou Campom dao priliku Rakitiću da se potvrdi. Svalivši tako svu odgovornost na klupsko vodstvo koje će biti jedini krivac ode li Rakitić s Nou Campa u zimskom prijelaznom roku.

Navijači su u 78. minuti, kada je Rakitić izlazio s terena, rekli svoje. Gromoglasnim pljeskom i skandiranjem njegova imena dali su 'zeleno svjetlo' za igrača koji je od 2014. godine igrač Barcelone, i za koju svih tih godina nije odigrao manje od 32 prvenstvene utakmice po sezoni.

I nisu samo navijači na Nou Campu stali u Ivanovu zaštitu, već i brojni glasači u raznim anketama, koje su proveli Mundo Deportivo te katalonski Sport. Gotovo po 70 posto onih koji su dali svoj glas, zalažu se za Rakitićev ostanak u Barceloni.

A navijače se ne može prevariti, a kamoli li ignorirati. I zato smo uvjereni kako je ovaj Valverdeov potez bio veliki poklon Rakitiću.