andalužani su desetkovani

Sevilla je u velikim problemima uoči utakmice s Dinamom; Ivan Rakitić nije trenirao i nitko ne zna hoće li se oporaviti do četvrtka...

15.02.2022 u 20:02

Bionic
Reading

Ivan Rakitić (33), kapetan nogometaša Seville, desno krilo Tecatito Corona i napadač Anthony Martial možda neće igrati u četvrtak protiv Dinama u Europskoj ligi nakon što su u ponedjeljak propustili trening, a u utorak tek nakratko boravili u klupskom centru...

Predstavnicima medija je pristup treningu u utorak zabranjen, ali na snimkama koje je objavila Sevilla nije bilo kapetana Ivana Rakitića, Tecatita Corone i Anthonyja Martiala.

'Trening je bio zatvoren pa nemam informaciju', odgovorio je Sevillin glasnogovornik na pitanje s kakvim se poteškoćama suočava bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić (33). Klub na svojoj internetskoj stranici nije objavio nikakvu informaciju, a španjolski mediji bliski klubu tvrde da se radi o lakšoj ozljedi zbog koje je Rakitić na poštedi. No, u isto vrijeme tvrde da nije poznato hoće li se Rakitić oporaviti i biti spreman za susret s Dinamom u četvrtak.

Podsjetimo, Rakitić je u petak napustio teren u 92. minuti prvenstvene utakmice s Elcheom, a sve je upućivalo da je riječ o taktičkoj zamjeni. Sevilla je pobijedila 2:0 te zaostaje četiri boda za vodećim Real Madridom. Martial je iz igre izašao u 82. minuti, a Corona već u 60. minuti zbog ozljede. Njih dvojica su u klub stigli tijekom siječnja u zimskom prijelaznom roku.

Španjolski mediji su izvijestili kako su Rakitić, Corona i Martial u utorak kratko boravili u klupskom centru.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +2
Valencia - Sevilla, Primera, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: Kai Foersterling

Sevilla će ugostiti zagrebački Dinamo u četvrtak u 21 sat na svom stadionu Sanchez Pizjuan gdje neće smjeti nastupiti njen veznjak Joan Jordan, iza kojeg su 24 nastupa ove sezone. Jordan je u posljednjoj europskoj utakmici protiv Salzburga dobio crveni karton pa mora propustiti ogled s hrvatskim prvakom. Zbog ozljeda neće biti niti desnog beka Gonzala Montiela, krilnog Erica Lamele i desnog krila Susa.

No, prema nekim najavama bi nakon tromjesečne pauze zbog ozljede mogao zaigrati prvi kapetan Jesus Navas (36), na mjestu desnog beka.

Igrači Seville i Dinama trenirat će u srijedu na stadionu na kojem će se dan kasnije sučeliti u prvom ogledu šesnaestine finala Europske lige. Sevilla je u petak domaćom pobjedom protiv Elchea prekinula niz od četiri utakmice bez pobjede.

'Sad je vrijeme da razmišljamo o Dinamu, o Europskoj ligi. Dobro znamo kakvo je to natjecanje, lijepo je i zahtjevno. Trebamo se dobro pripremiti za utakmicu u četvrtak', izjavio je trener Seville Julen Lopetegui nakon susreta s Elcheom.