Fernando Reges

Rakitićev suigrač uoči važnih okršaja protiv Dinama iskreno o svojoj igri te što mu je u povjerenju rekao trener Lopetegui

16.02.2022 u 09:04

Bionic
Reading

Sevillin vezni nogometaš Fernando Reges rekao je kako će njegova momčad tražiti u četvrtak (21 sat, Arenasport, MAXtv) pobjedu nad Dinamom kojom bi osigurala miran uzvrat u Zagrebu, u šesnaestini finala Europske lige

'Trebamo ostvariti dobar rezultat doma, koji bi nam donio prednost uoči uzvrata. Usredotočeni smo stoga na tu utakmicu. Želimo odigrali dobro da ne bi morali strepiti u Zagrebu nego mirno obraniti prednost iz prve utakmice', izjavio je 34-godišnji Reges za internetsku stranicu UEFA-e.

Drugoplasirana momčad španjolskog prvenstva u četvrtak će u 21 sat (Arenasport, MAXtv) ugostiti lidera hrvatskog prvenstva Dinamo u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Naš cilj je otići što dalje u natjecanju', napomenuo je Brazilac iza kojega je 28 nastupa ove sezone uz jedan postignuti gol i jednu asistenciju.

'Svjesni smo da će biti teško, da je puno dobrih momčadi u Europskoj ligi, ali također smo svjesni svojih mogućnosti. Znamo da smo jedni od favorita, što nismo bili u Ligi prvaka', dodao je Rakitićev suigrač iz veznog reda.

Sevilla je ispala iz grupne faze Lige prvaka gdje je završila treća iza Lillea i Salzburga, a ispred Wolfsburga.

'Bilo je bolno ispasti iz takve skupine u kojoj smo imali veliku priliku proći, no to sada neće utjecati na nas. To je prošlost', poručio je Reges koji je u Sevillu došao u ljeto 2019. godine iz Galatasaraya.

'Sevilla je navikla igrati u Europskoj ligi, a ove godine smo svjesni važnosti tog natjecanja jer se finale igra na našem stadionu', rekao je.

Sevilla je Europsku ligu osvojila šest puta od čega posljednji put 2020. godine.

'Klub je tijekom godina osvojio puno trofeja. Zbog toga nas u ovom natjecanju protivnici gledaju drugačije. Sevilla je svjesna toga. Znamo da nas se druge momčadi boje, pa se nadamo da ove godine neće biti drugačije', izjavio je Reges koji je 2020. podigao pehar sa Sevillom nakon finalne pobjede od 3-2 nad Interom.

Dinamo je prošle sezone u osmini finala izbacio Tottenham pa u četvrtfinalu ispao od Villarreala. Reges je uvjeren kako će na Sanchez Pizjuanu pročitati igru Ademija, Gojaka, Ivanušeca, Bočkaja i Ristovskog na sredini terena.

'Sposoban sam čitati igru i predvidjeti potez suparnika. Svaki put kada nam ukradu loptu ja je nastojim nanovo osvojiti. Nema puno igrača koji žele to raditi jer igrači uglavnom žele imati loptu u nogama, a ja je želim krasti i dodavati svojim suigračima', objasnio je. Dodao je kako su njegove kvalitete pozicioniranje na terenu, uspostavljanje ravnoteže između obrane i napada te osvajanje lopte. Rekao je da takvu ulogu ima Sergio Busquets u Barceloni te Casemiro u Real Madridu.

'Trener Julen Lopetegui mi govori da budem koncentriran i da pomažem suigračima kada je god to moguće i da pričam s njima. Kao veteran moram unijeti samopouzdanje mladima', rekao je Reges koji je Europsku ligu osvojio i 2011. u dresu Porta. Reges je zatim od 2014. do 2017. igrao i za Manchester City gdje je skupio 102 nastupa.

'No, Sevilla je klub u kojem sam dosegnuo svoj maksimalni igrački potencijal', zaključio je.

  • +2
Valencia - Sevilla, Primera, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: Kai Foersterling