utorak, 21 sat

Trener Legije ništa ne prepušta slučaju, pa je na trening doveo i psihologa: Početkom tjedna gol izgleda vrlo velik, ali na dan utakmice on djeluje jako malen

09.08.2021 u 20:06

Bionic
Reading

Baš kao što se u Dinamu nadaju prolasku u play-off Lige prvaka, istog razmišljanja su i u Legiji, domaćinu sutrašnjeg. uzvratnog dvoboja 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka, koji se igra u Varšavi od 21 sat. Zagrebačkih 1:1 ohrabrili su trenera poljske momčadi Czeslawa Michniewicza

Dinamo i Legia prošlog su tjedna u Zagrebu odigrali 1:1. U međuvremenu su samo trenirali, jer obje su momčadi odgodile prvenstvene obveze, kako bi što odmorniji dočekali uzvrat.

Naravno, obje momčadi maštaju o play-offu a potom i plasmanu u skupine Lige prvaka. Trener Legije, 51-godišnji Czeslaw Michniewicz uoči treninga otkrio je da ima nekih dilema oko sastava.

'Još razmišljamo o jednom ili dvojici igrača, kada je u pitanju startna postava. Morao sam pripremiti strategiju da se utakmica riješi u regularnom dijelu, ali uzet ćemo u obzir da utakmica može potrajati duže. Bit ćemo vrlo pažljivi prilikom odluka o izmjenama', rekao je trener Legije, ali i priznao da strahuje kako utakmica može potrajati i puno dulje od 90 minuta.

Drugim riječima, da niti jedna momčad neće pobijediti u tom vremenu.

'Na kraju treninga sigurno ćemo vježbati penale. Kada šutiraš penal početkom tjedna, tada gol izgleda vrlo velik, ali na dan utakmice on djeluje poput hokejaškog gola. Naša psiha i naš stav će biti važni', dodao je Michniewicz i otkrio kako je na trening doveo posebnog gosta.

'Radili smo sa psihologom, koji s ekipom radi i individualno i kolektivno. Spremni smo na razne ishode. Ne razmišljamo o onom što se dogodilo u Radomu (op.a. tamo je Legia par dana prije prve utakmice protiv Dinama izgubila 3:1). To je povijest. Mi smo optimistični i gledamo na budućnost', završio je trener Legije.

  • +38
NK Dinamo - Legia Varšava, 3. pretkolo Lige prvaka, 4.8.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL