Europska liga

Trener Krasnodara nerealno je optimističan uoči susreta s Dinamom, dok se 'modri' najviše boje hladnoće; evo gdje možete gledati utakmicu

18.02.2021 u 10:59

Bionic
Reading

Dinamo u šesnaestini finala Europske lige gostuju kod Krasnodara, a utakmicu možete od 18:55 gledati na Arenasport 3 (MAXtv) uz izravan tekstualni prijenos na tportalu

Dinamo će u šesnaestini finala Europske lige gostovati u Rusiji kod Krasnodara (četvrtak, 18.55, Arenasport 3, MAXtv). Ruski sastav 'modre' dočekuje zapravo nespreman jer tamo još nije počela nova sezona pa Krasnodar nije igrao službene utakmice. U zadnjoj prijateljskoj ga je pregazio Lokomotiv iz Moskve. Ipak, njihov trener je optimističan.

  • +3
Dolazak igrača GNK Dinamo u hotel Marriott Krasnodar Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

'Želimo prolazak u sljedeću rundu, Dinamo Zagreb je vrlo težak i kvalitetan protivnik i ukoliko želimo dobar rezultat moramo pružiti jako dobru partiju na travnjaku', rekao je trener Murad Musajev pa dodao:

'Zadovoljni smo s odrađenim pripremama, iako posljednjih dana nismo dobili što smo željeli, u smislu kvalitete. Puno smo radili i mislimo da ćemo proći dalje u Europi. Kondicijska sprema ima veliku ulogu u nogometu, ali smo spremni i vjerujemo u prolaz iako očekujemo zahtjevnu utakmicu. Trenirali smo dobro, atmosfera u momčadi je dobra i spremni dočekujemo Dinamo', poručio je trener Krasnodara.

Trener Dinama Zoran Mamić istaknuo je da su 'modri' jedva dočekali nastavak natjecanja u Europi.

'Dočekali smo trenutak da službeno krene nastavak europske sezone. Veselimo se utakmici, respektiramo suparnika i očekujemo tešku utakmicu. Krasnodar ima kvalitetu i puno dobrih strana, međutim mi vjerujemo u snagu naše momčadi i vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat koji bi nam dao vjeru da u drugoj utakmici možemo proći', rekao je Mamić pa otkrio u kojem je stanju Dominik Livaković koji se u derbiju s Osijekom ulovio za preponu u jednom trenutku:

'Svi igrači su u pogonu izuzev Moharramija, koji je već duži period ozlijeđen. Svi ostali su na dispoziciji i konkuriraju za sutrašnju utakmicu.'

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Odlične su to vijesti za Dinamo koji bi s Krasnodarom mogao imati i drugih problema, a jedan od njih je i temperatura koja bi za vrijeme utakmice mogla biti -13.

'Ne smijemo razmišljati o onome na što ne možemo utjecati. Tako je kako je, trebamo i u takvim uvjetima dati sve od sebe', naglasio je Mamić koji je uoči ždrijeba govorio kako bi Dinamo mogao izvući baš Krasnodar:

'Imao sam takav osjećaj, ne zato što sam ga želio ili mislio da će biti lako i jednostavno. Imao sam osjećaj da će nas put ponovno odvesti u Rusiju nakon Moskve. To se ostvarilo, nadam se da će se uslišati želje koje su iza toga, a to je da prođemo dalje', zaključio je Dinamov trener.

  • +14
NK Dinamo - NK Osijek, Hrvatski Telekom Prva liga, 13.2.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon njega, novinarima se obratio i Mislav Oršić koji također vjeruje u prolaz, ali i najavljuje tešku utakmicu u Rusiji.

'Sigurno nas očekuje teška utakmica, protivnik koji je igrao u Ligi prvaka i koji je osvojio treće mjesto. Morat ćemo biti na naših 100 posto ako želimo doći do pozitivnog rezultata', istaknuo je Oršić pa dodao kako je Krasnodar jedna od najboljih ruskih ekipa:

'Stanje na tablici nije realno. Morat ćemo dati sve od sebe da bi došli do dobrog rezultata. Sigurno će biti teško i zbog temperature, ali moramo se naviknuti. Momčad koja će pokazati više želje i volje će doći do boljeg rezultata,' poručio je Oršić.

Utakmica između Krasnodara i Dinama na rasporedu je u četvrtak u 18.55 sati (Arenasport 3, MAXtv), a uzvrat je 25. veljače u Zagrebu.

Dok čekamo novi europski nastup Dinama, pogledajte još jednom najbolje golove 21. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.