posudba

Dinamo se za kraj prijelaznog roka 'počastio' velikom nadom nizozemskog nogometa i kapetanom mlade momčadi PSV-a

16.02.2021 u 14:00

Bionic
Reading

Posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka u Dinamo je na posudbu do konca sezone iz PSV Eindhovena stigao 21-godišnji Justin de Haas. Riječ je o kapetanu mlade momčadi kluba iz Eindhovena kojem ugovor s nizozemskim velikanom istječe u lipnju ove godine.

De Haas je rođen u Zaandamu, gradiću pored Amsterdama, a prve nogometne korake napravio je u amaterskom klubu KFC-u iz kojeg u ljeto 2015. godine seli u AZ Alkmaar. Tamo se zadržao četiri sezone nakon kojih u ljeto 2021. godine prelazi u PSV.

Kako piše Nacional.hr, u klubu iz Eindhovena igrao je za mladu momčad upisavši 25 nastupa te jedan pogodak kojeg je postigao u derbiju protiv Ajaxa.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

U aktualnoj sezoni je nosio i kapetansku vrpcu ekipe koja se natječe u drugoj ligi. Posljednji nastup je upisao početkom prosinca prošle godine nakon čega više nije bio u kadru.

De Haas je prošao i mlađe uzrasne kategorije reprezentacije Nizozemske te je zaključno s U18 vrstom zabilježio 13 nastupa. Još uvijek nije jasno hoće li u Maksimiru biti na raspolaganju prvoj momčadi koju vodi Zoran Mamić ili će nogometni razvoj nastaviti u Dinamu II kojeg vodi Ivan Prelec.

  • +14
NK Dinamo - NK Osijek, Hrvatski Telekom Prva liga, 13.2.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL