Spalletti tako želi

Trener koji je s Napolijem pokorio talijansku ligu donio čudnu odluku i odlazi

29.05.2023 u 16:13

Bionic
Reading

Trener Napolija Luciano Spalletti sljedeće sezone neće voditi novopečenog talijanskog prvaka jer je zatražio godinu dana stanke, rekao je vlasnik kluba

Spalletti je odveo Napoli do naslova talijanskog prvaka, prvog nakon 1990. godine, ali bilo je nagađanja o tome hoće li ostati.

>> Napulj je sanjao titulu 33 godine, a njemu je bila suđena: Tko je Luciano Spalletti

Ne samo da je osvojio naslov talijanskog prvaka, nego je iza sebe ostavio s velikom bodovnom razlikom Lazio, Intre, AC Milan i druge.

Iskusni je Spalletti u karijeri vodio Empoli, Sampdoriju, Veneciju, Udinese, u dva mandata Romu, ruski Zenit iz St. Peterburga te milanski Inter nakon kojeg je preuzeo Napoli

"Spalletti je bio stvarno sjajan trener, on je slobodan čovjek, dao je puno, zahvaljujem mu i sada je ispravno da radi ono što želi", rekao je vlasnik Napolija Aurelio De Laurentiis u talk showu na Rai TV u nedjelju navečer .

Spalletti (64) je iskazao želju da uzme godinu dana odmora, rekao je De Laurentiis, dodajući da se neće protiviti zahtjevu.

No, tko zna, možda se situacija ubrzo promjeni - zbog navijača kojima je Spalletti idol!

'Ako niste uvjereni da dajete ovom klubu sve ono što zaslužuje, onda s potpunim pravom morate preispitati svoje odluke. Nije mi ova ideja tek tako sinula... Predsjedniku De Laurentiisu sam rekao sve što sam mu trebao reći i nije bilo nikakvih pregovora. Sve smo riješili', rekao je nedavno Spalletti.