JASNE KRITIKE

Jedna od najmoćnijih osoba u ženskom tenisu nije se suzdržala: Na taj način su uništeni i Davis Cup i Billie Jean King Cup

03.11.2021 u 13:06

Bionic
Reading

Proslavljena njemačka teniska reprezentativka i izbornica Barbara Rittner, koja je danas vodeća osoba za ženski tenis pri Njemačkom teniskom savezu, kritizirala je novi format Bille Jean King Cupa, nakon što je njezina reprezentacija zaustavljena u grupnoj fazi finalnog turnira u Pragu

Njemice su u ponedjeljak pred 10.000 gledatelja u praškoj O2 Areni poraženi od domaće reprezentacije, da bi ih u utorak pred stotinjak gledatelja eliminirale Švicarke.

'Ako pogledate da smo protiv Čehinja igrali u sjajnoj atmosferi, pred 10.000 gledatelja, onda je jako tužno da je odličan meč protiv Švicarki gledalo između 50 i 100 ljudi', izjavila je Rittner za njemačku agenciju DPA.

Nekada je ovo natjecanje, pod nazivom Fed Cup, bilo ustrojeno poput bivšeg Davis Cupa, tako da su mečevi odigravani posvuda u svijetu, po sustavu domaćinstva i gostovanja. Pod novim imenom Billie Jean King Cup format natjecanja je promijenjen, a za naslov se bori 12 reprezentacija koje sudjeluju na finalnom turniru kojem je domaćin jedan grad, ponovno po uzoru na promjene koje su se dogodile u formatu igranja Davis Cupa.

'Na taj način su uništeni i Davis Cup i Billie Jean King Cup, jer su oba natjecanja u prošlosti 'živjela' od jedinstvene atmosfere', zaključila je Rittner.