pogled s poljuda

Trener Hajduka iskreno o pojačanjima: Nije neko ludilo, svi mi znamo da to može biti bolje, ali tako je kako je...

17.02.2023 u 12:33

Bionic
Reading

Hajduk u nedjelju (17.10 sati, MAXSport 1, MAXtv) u 22. kolu SuperSport HNL-a na Poljudu dočekuje posljednju Goricu. Susret je najavio trener 'bilih' Ivan Leko

Nakon dva poraza Hajduk je u prošlom kolu slavio 4:1 u gostima kod Varaždina. Trebala je ta pobjeda 'bilima', vratili su samopouzdanje, a trener Ivan Leko je najavio susret 22. kola SuperSport HNL-a protiv Gorice (nedjelja, 19. veljače, 17.10 sati, MAXSport 1, MAXtv).

'Atmosfera nakon pobjede u Varaždinu je bolja, ali to nas ne smije zavarati. Zbog ozljeda nema Kalika, Borevkovića i Sahitija', rekao je trener Hajduka Ivan Leko, a potom se osvrnuo i na prijelazni rok.

'Kad uđem u klub u 8:00 i izađem u 17:00 svaki dan ja sam zadovoljan, vidim koliko radimo, komuniciramo i želimo, svi, od predsjednika do oružara... Zadovoljan sam time, normalno, doveli smo 3-4 igrača. Nešto mlado, nešto iskusno... Nije neko ludilo, moglo je to i bolje to svi znamo, i s te strane je situacija takva kakva je. Ali kažem, kad vidim koliko je svakome stalo, prihvatiš tu situaciju i zasučeš rukave. Imamo dovoljno kvalitete dobiti bilo koga i moramo staviti fokus na to. Ovo je dovoljno dobro za dobiti bio koga. Ambiciozni smo do bola... Ja sam sretan što je ovo gotovo, fokus je napokon na treningu, na povratak ozlijeđenih', kazao je Leko pa se dotakao trojice novih u svojoj momčadi:

'Dobro je, što se tiče volje, želje, ambicije..., vidi se da su motivirani, da imaju ono nešto. Na nama je da ih ubacimo u način na koji želimo igrati i da se uklope u timski nogomet. Anello? On je igrao na lijevom krilu, desna noga, u ovom trenutku je 'no name', ali to je tako i kad je u pitanju mali Rokas, koji je bio u Solinu, a sad se priča Cityju, Liverpoolu.... Ja se nadam da je takav scenario i moguć. On posjeduje kvalitete, može igrati na toj poziciji u obje formacije. Deset metara lijevo ili desno je mala razlika.'

  • +14
Varaždin - Hajduk, SuperSport HNL, 11.2.2023. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Pa kad je već spomenuo Rokasa Pukštasa...

'Lijepo ga je trenirati, to je igrač koji jedva čeka trening, upija informacije, otvoren je, ima puno kvalitete, baš netko tko jedva čeka napredak, kome je uvijek malo, koji može biti... Jako je mlad, ali doslovno može biti primjer kako trenira, kako živi, 24/7 je tu, i zato ga 'pogleda'. Zato je zabio dva gola. Ovo je jedan početak za njega, pravi primjer za klince koji dolaze kako se živi nogomet. Sretan sam i ponosan kad Bog pogleda momka koji to zaslužuje. On je box to box u raznim formacijama, on je Lampard, Gerrard, Pašalić..., to su igrači koji su u oba boxa dobri, rade razliku. Ali ne radimo mi momčad za Rokasa, nego za svih, ali on se može prilagoditi', u dahu je pričao Leko te otkrio u kakvom je stanju Nikola Kalinić:

'Nitko sretniji od mene da on može igrati 90 minuta, jer on igra na ozbiljnom europskom nivou. On radi, raste, trenira, želi, motiviran je, lijepo ga je trenirati... Sigurno nije za 90 minuta, vidite i vi da želi, on je primjer za sve druge, pogotovo mlade, kako se živi i radi. Dolazi prvi, odlazi zadnji, očekujemo puno od njega, nadamo se da će nastaviti rasti iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu.'

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Mnogi su uknjižili tri boda unaprijed protiv Gorice...

'Gorica je zadnja, njih rezultat nije pomazio, može se stvoriti osjećaj da ćemo to lako dobiti. Ali pogledali smo njihove utakmice, nisu oni bili lošiji ni protiv Rijeke, stisli su ih... Dominirali su, imali šansi, to je momčad koja ima agresiju, snagu, vertikalnost, u oba boxa su dobri, a zašto ih nije pomazio rezultat je pitanje za nekoga drugoga. Mi moramo biti bolji, dominantniji, moramo iskoristiti šanse da bi se utakmica drugačije otvarala', oprezno najavljuje Leko te dodaje:

'Nastojat ćemo biti bolji, pokušati igrati više nogomet. Imamo puno stvari za napraviti da budu bolje, i u fazi obrane, da smo čvrsti i stabilni, i u presingu i u bloku. Nama je fokus da naš nogomet bude bolji. Respekt suparniku, znamo njihove kvalitete i mane, ali mi moramo biti bolji', zaključio je trener Hajduka.

Standings provided by Sofascore