SUDAC SE IZGUBIO

Trener Hajduka Mislav Karoglan bez dlake na jeziku o 'tendencioznom suđenju': Ovo podsjeća na Jugoslaviju u ono vrijeme

12.11.2022 u 21:20

Bionic
Reading

U susretu 17. kola HNL-a Slaven Belupo i Hajduk su u Koprivnici igrali 2-2 (0-2). Utakmicu su obilježili nervoza i sudački propusti. Dojam je da suženje nije oštetilo niti jednu momčad, ali je svakako utjecalo na način igre i događanja na terenu.

Podsjetimo Hajduk je nakon prvog poluvremena vodio s 2-0 golovima Filipa Krovinovića (12) i Rokasa Pukštasa (28), da bi domaći poravnali početkom nastavka preko Arbera Hoxhe (49) i Ivana Krstanovića (58-11m). Hajdukov igrač Emir Sahiti je isključen nakon drugog žutog kartona, pomoćni sudac je pogođen predmetom s tribina, Slaven je imao penal nakon nehotičnog starta Simića kada je lopta bila izvan igre, Krstanovićevo izvođenje penala je trebalo ponoviti zbog ranijeg ulaska u šesnaesterac njegovog suigrača...

Konačnih 2-2 realna su slika igre, ali ona je bila prenervozna, često na rubu incidenta, i na kraju krajeve zbog svega toga vrlo negledljiva.

  • +4
Slaven Belupo - Hajduk, 12.11.2022. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Trener Hajduka Mislav Karoglan nakon utakmice se osvrnuo na suđenje:

'Bila je ovo jako čudna utakmica. Imali smo kontrolu u prvom poluvremenu. Dogodio se taj prekid. Dogovorili smo se na poluvremenu da jače stišćemo. Uveo sam zbog toga i Mlakara dobijemo svježinu u napadu. Poslije je bilo previše nervoze. Mislim da se sudac izgubio, a da u jednom takvom tendencioznom suđenju, a ne tražim alibi za primljene golove, ovo malo podsjeća na Jugoslaviju u ono vrijeme. Nakon toga smo energetski pali. Žao mi je što nismo vrtjeli napad koji smo dogovorili na poluvremenu, igrači su se pogubili u ovom kaosu. Ostaje žal, imali smo tu jednu šansu preko Livaje da pobijedimo, nažalost, nismo to uspjeli s deset igrača', rekao je Karoglan koji smatra da je prvenstvo daleko od raspleta.

'Dugo je prvenstvo, ništa nije gotovo. Hajduk je živ na oba kolosijeka i to je najbitnije. Imali smo uspona i padova, ali Hajduk u budućnosti treba biti bolji. Mi smo u ova dva mjeseca napravili dobar rezultat, ali moramo biti stabilniji i raditi manje kardinalnih grešaka', dodao je Karoglan koji je ostao dosljedan da u izjavama ne priča o sebi.

Standings provided by Sofascore
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.