četvrtak, 18.45 sati

Trener Genka priznao s kakvim je pritiskom stigao u Zagreb, ali uoči ogleda s Dinamom ima jasnu viziju

24.11.2021 u 19:56

Bionic
Reading

Nogometaši Genka doputovali su u srijedu u Zagreb te su isprobali maksimirski travnjak, na kojem će u četvrtak od 18.45 sati (Arenasport 1, MAXtv), igrati utakmicu petog kola H skupine Europske lige, a u kojem će snage odmjeriti s Dinamom

Nakon pobjede kod Rapida u Beču u prvom kolu, Genk je upisao dva poraza. Prvo protiv Dinama, a potom i protiv West Hama. Tada je izgledalo da bi belgijska momčad moga izgubiti ambicije u Europskoj ligi, no remi s Čekićarima vratio je Genku nadu u mogući prolazak skupine.

I zato se trener gostiju, John van der Brom ne osvrće na slabije rezultate u domaćem prvenstvu. U nedjelju je izgubio od posljednje momčadi belgijskog prvenstva, Beerschota, i jasno je da još jedan poraz ne bi preživio.

'Jedan od naših ciljeva je proći dalje ako ikako možemo. U nedjeljnoj utakmici imali smo i nekih pozitivnih stvari i napravit ćemo sve da ih prenesemo u sutrašnju utakmicu, a one negativne popravimo. Većina igrača nikada nije ovdje igrala, ali znamo po što smo došli i što možemo napraviti u ovom susretu', izjavio je trener belgijske momčadi uoči treninga u Zagrebu.

'Nije dobro puno toga mijenjati. Imali smo pregled videa s tog nedjeljnog susreta, a pokazali smo i u prvom susretu protiv Dinama unatoč porazu da možemo stvarati prilike i na tome trebamo graditi naš nastup. U prvom susretu stvorili smo puno prilika i to moramo raditi i sutra. Rezultat je bio visok u korist Dinama, znamo da će biti teško, ali želimo uzeti bodove kako bi i na proljeće igrali u Europi. Bilo bi problematično za igrače da sada puno toga mijenjamo, bez obzira tko sutra bude na travnjaku, sigurno bi utjecalo i na igrače i na igru. Vidjeli smo Dinamove utakmice, naravno da ga cijenimo, ali na kraju o nama ovisi kakav će biti sutrašnji ishod', zaključio je Van der Brom.

Podsjetimo kako je prva utakmica ova dva kluba, u Belgiji, završila visokom pobjedom hrvatskog prvaka od 3:0.

Vezni igrač Patrik Hrošovsky je prije dvoboja protiv hrvatskog prvaka izjavio:

'Stvorili smo puno prilika u tom prvom susretu protiv Dinama, ali su isključenje i jedanaesterac prelomili susret. Kvalitetna smo momčad i moramo uzvratiti Dinamu. Mislim da to možemo. Igrat ćemo naš stil i svi vjerujemo u dobro naše izdanje'.