TAKO ON MISLI

Trener Genka nije skrivao iznenađenje s onim što se dogodilo; njegove riječi odjeknut će i u Dinamovoj svlačionici

01.10.2021 u 08:23

Bionic
Reading

U susretu 2. kola H skupine Europske lige Dinamo je na gostovanju u Belgiji pobijedio Genk sa 3:0 osvojivši prve bodove u skupini, a komentar je dao trener domaće momčadi John van den Brom

Podsjećamo, nakon što je natjecanje u skupini otvorio domaćim porazom od West Hama (0:2), Dinamo je u drugom kolu pružio sjajnu predstavu ostvarivši uvjerljivu pobjedu protiv Genka, a golove su zabili Ivanušec (10) te Petković (45+3-11m, 67-11m). Uoči utakmice Genk je slovio za favorita, jer je i u prvom kolu slavio na gostovanju u Bečku kod Rapida 1:0, ali Modri su pokazali zube i zasluženo slavili.

'Nisam ovo očekivao. Dinamo je bio agresivniji, više je želio pobjedu. Odigrao je profesionalno, europski i ovo će nam biti lekcija. Pomogli smo im i mi , jer smo bili preotvoreni kod prvog gola, a znali smo da su jaki u tranziciji', rekao je nizozemski stručnjak na klupi Belgijanaca.

'Još kad protiv ovakve ekipe napravite dva kaznena udarca i dobijete crveni karton, sve postaje gora. U prvom poluvremenu smo imali prilika za izjednačenje, ali u nastavku nismo bili dobro', dodao je.

  • +39
Genk - Dinamo, 2. kolo Europske lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Na ljestvici vodi West Ham sa šest bodova, Dinamo i Genk imaju po tri boda, dok je na začelju Rapid koji je izgubio obje utakmice.

'Zaslužili smo izgubiti, Dinamo je bio bolji. Skupa lekcija za nas, ali valjda ćemo nešto naučiti. Pogoršali smo si situaciju, ali ništa nije izgubljeno. Ovo je mali udarac od kojeg se možemo oporaviti.'