on je nova zvijezda

Trener Evertona nije skrivao oduševljenje nakon sjajnih partija Nikole Vlašića

21.09.2017 u 23:10

Bionic
Reading

U posljednjim danima ljetnog prijelaznog roka Nikola Vlašić (19) iz Hajduka je za 10 milijuna eura otišao u Everton. Već nakon treće utakmice oduševio je navijače, ali što je važnije i trenera Ronalda Koemana

'Nikola se fantastično prilagodio. Odličan je igrač i zato smo ga i kupili. Pazite, on ima samo 19 godina, a prepun je iskustva i može igrati jednako dobro na nekoliko različitih pozicija', rekao je Nizozemac na klupi Evertona i nastavio:

'Bio je snažan na lopti protiv Sunderlanda u Liga kupu i također protiv Atalante u Europskoj ligi. Pokazao je odmah svima koliki je talent. Pomoglo je i to što je u prvoj momčadi imao puno suigrača koji su otprilike njegovo godište. Uvijek je dobro za mlade igrače kada oko sebe imaju vršnjake jer su u istoj fazi nogometnog razvijanja.'

  • +6
Hajduk - Everton Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nažalost, Everton u domaćem prvenstvu ne stoji dobro, nakon pet utakmica ima pobjedu, remi i tri poraza uz očajnu gol-razliku od dva zabijena i čak 10 primljenih golova. Možda bi baš Nikola Vlašić mogao biti taj koji će 'razdrmati' momčad.

  • +5
Europska liga, 4. pretkolo: Everton - Hajduk Izvor: Reuters / Autor: ANDREW YATES

'Mislim da imamo svijetlu budućnost jer smo u srijedu navečer utakmicu završili sa šest ili sedam igrača koji su mlađi od 22 godine. Nadamo se svi kako će se svaki od tih igrača razvijati onako kako želimo i očekujemo, da će nam pomoći da se izvučemo iz krize', zaključio je Ronald Koeman.