KRZNAR želi finale

Trener Dinama najavio puno promjena u sastavu uoči polufinala Kupa te upozorio na jedan detalj vezan za igrače Gorice: Da, oni dolaze rasterećeni, ali...

28.04.2021 u 11:30

Bionic
Reading

Nakon dvije teške utakmice u HT Prvoj ligi hrvatski prvak Dinamo okreće se polufinalu kupa gdje mu je u Maksimiru protivnik Gorica (18.00 sati, HNTV, MAXtv)

U posljednje dvije utakmice HT Prve lige Dinamo je odigrao 1:1 kod Osijeka te nakon toga u derbiju dobio Hajduk 2:0. No, nakon ispadanja iz Europe sada se igrači trenera Damira Krznara okreću okršaju protiv nezgodne Gorice. Dodajmo kako će pobjednik u finalnom ogledu predviđenom za 19. svibnja sučeliti protiv Istre 1961.

Kup utakmicu protiv Gorice očekujemo u sjajnom ozračju nakon iznimno dobre partije i pobjede protiv Hajduka. Osim toga, Kup je u svakoj zemlji najsvečanije natjecanje jer sudjeluju svi klubovi jedne države, od najmanjih do najvećih. Mi ćemo se i postaviti sukladno takvom epitetu natjecanja, dakle izaći ćemo s punim snagama, s najboljim raspoloživim kadrom kako bismo osvojili i taj trofej', kazao je trener Dinama Damir Krznar.

Od prije je poznato kako bi Gorica plasmanom u finale Kupa upisala svoj najveći uspjeh u povijesti kluba:

'Takvi suparnici, koji dolaze rasterećeni, ujedno su i najteži. Naravno da je pokal Kupa nešto što zasigurno sanjaju, bio bi to najveći uspjeh u njihovoj povijesti i napravit će sve da do njega i dođu. Na nama je da im to onemogućimo svojom snagom, kvalitetom i pameću', dodao je Krznar.

Osvrnuo se i na igre Gorice u zadnje vrijeme. Naime, u nakon sedam utakmica bez pobjede Gorica je u prošlom kolu nadigrala Lokomotivu.

'Gorica je iznimno puno napravila u zadnje dvije godine i ima naš apsolutni respekt. Stjecajem nesretnih okolnosti po njih, bilo je dosta odlazaka igrača početkom i tijekom sezone, a u zadnje vrijeme zadesile su ih i ozljede što je dovelo do pada u njihovoj izvedbi. No, i dalje su respektabilna momčad i moramo utakmici pristupiti krajnje ozbiljno i oprezno.'

Dodajmo kako je najbolji strijelac Gorice Kristijan Lovrić zbog ozljede upitan za nastup u srijedu.

'Znamo kvalitetu svih igrača Gorice. Sigurno im je Lovrićev izostanak teško nadoknadiv, ali imaju oni još dinamita u svojim nogama.'

Na pitanje u kakvom je stanju Dinamova momčad te hoće li biti puno promjena u odnosu na prethodne dvoboje, tko je izvan kadra, Krznar je rekao:

'Možemo opet očekivati rotacije, mogli bismo mijenjati trojicu, četvoricu igrača. Ovu utakmicu gledamo i kroz prizmu onih koje nam slijede nakon toga, u prvenstvu protiv Slavena Belupa gdje nam, primjerice, Bruno Petković i Bartol Franjić neće moći nastupiti. Ideja je, dakle, da oni daju svoj najveći obol protiv Gorice. Mario Gavranović zasad nije u konkurenciji, ali napreduje, očekujemo ga za nekih tjedan dana. Možda je malo optimistično reći da bi mogao igrati već protiv Slavena Belupa, ali nakon toga svakako ulazi u ozbiljnu konkurenciju. Sadegh Moharrami trenira s momčadi, ali nećemo riskirati, mora na još jedan pregled za četiri, pet dana i tek tada će ući u puni trening. U ovom trenutku ne usuđujem se reći kad će dobiti priliku u udarnoj postavi', rekao je Krznar.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport