pohvale ht prvoj ligi

Goran Vlaović s ponosom je nosio i dres Osijeka i dres Dinama, ali na upit tko će biti novi hrvatski prvak, dilema nije imao

26.04.2021 u 13:13

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom Prva liga polako se bliži svom konačnom raspletu. Još je pet kola ostalo do kraja, vodeći Dinamo na vrhu tablice ima četiri boda prednosti, ali i utakmicu manje, u odnosu na Osijek. Zanimljivo je i u utrci za mjesta koja vode u Europu, dok je neizvjesno i na začelju, gdje se vodi borba za bijeg s dna tablice

Ovog se ponedjeljka od 18 sati igra posljednja utakmica 31. kola HT Prve lige, derbi začelja, između Varaždina i Istre 1961, koji su na osmom odnosno devetom mjestu, sa samo bodom, odnosno dva više od posljednjeplasirane Lokomotive.

Zanimljivo nije samo na dnu, već i u sredini tablice, jer upitno je i tko će osigurati mjesto u Europi, a u toj su utrci Gorica, Rijeka pa čak i Hajduk.

Dakle, prvenstvo je neizvjesno, ali prema riječima bivšeg hrvatskog reprezentativca, ali i napadača Osijeka potom i Dinama, 48-godišnjeg Gorana Vlaovića - prvak se već zna.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Je li nam ovo kolo raspetljalo pitanje prvaka? Što se prvaka tiče jest, ali sva ostala mjesta su još uvijek otvorena. Zanimljivo je u borbi za mjesta koja vode u Europu, zanimljivo je u borbi za bijeg s dna tablice, imamo vrlo neizvjesno prvenstvo. Doduše, postoji tek nekakva teorija da Dinamo može zakomplicirati svoj pohod na naslov, ali teško je za očekivati da će tako iskusna momčad to dopustiti, odnosno ispustiti prednost koju ima', rekao je u uvodu razgovora za tportal Goran Vlaović.

  • +32
Osijek - Dinamo, 30. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Čini se da je Osijek svoju priliku za priključivanjem Dinamu propustio u prošlom kolu, kada ga nije svladao (op.a. završilo je 1:1) na svom stadionu?

'To je definitivno bila najbolja prilika Osijeku da se približi Dinamu, odnosno ugrozi ga na prvom mjestu. Tko zna, da je Osijek pobijedio, imali bi i dalje vrlo zanimljivu utrku za naslov prvaka, neizvjesnost bi potrajala do samoga kraja, ali ovako je ipak sve otišlo u smjeru koji bi najviše radosti trebalo donijeti zagrebačkoj momčadi. Zato bi bilo sjajno da sljedeće sezone, uz Dinamo i Osijek iskoči još neki klub, kako bi imali još zanimljiviju ligu. Od Liga petica tek su u Italiji i Engleskoj stečene velike bodovne prednosti, dok recimo u Španjolskoj i Francuskoj se vodi borba, odnosno vodit će se do samoga kraja. Nije za uspoređivati još uvijek, ali hrvatska se liga definitivno podiže, i smanjuje se taj zaostatak za ovim europskim silama. Sve to govori da je ova Liga deset, a koju sam uvijek zagovarao, odlično rješenje za zemlju veličine naše, jer se na taj način kvaliteta klubova izjednačava'.

Liga se očito diže, jer vidimo da se i (povremeni) reprezentativci, poput Marka Livaje, Ivana Santinija i Lovre Kalinića vraćaju u nju?

'Da, to su sve igrači koju su otišli igrati u inozemstvo, u jače lige, bogatije klubove. Svaki se od njih vratio iz svojih razloga, ali s njihovim povratkom koji im može poslužiti kao odskočna daska na novi angažman, ili za okončanje karijere, ligi se diže kvaliteta. I bilo bi još bolje da imamo što više takvih igrača, jer i natjecanje je tada zanimljivije. Naravno, u svemu tome važnu ulogu ima i financijska moć kluba, ali čini se da i po tom pitanju rastemo, jer vidimo da ima interesa za ulaganjima', zaključio je Goran Vlaović.