čudna odluka

Trener Bayerna morao se ispričavati nakon pobjede: Ovo se inače ne događa...

25.11.2023 u 10:32

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna su u petak u prvoj utakmici 12. kola Bundeslige u gostima teškom mukom pobijedili ove sezone očajno loši Köln 1:0. No, utakmicu je obilježila odluka trenera Thomasa Tuchela koja nije viđena već 13 godina

Harry Kane zabio je u 20. minuti utakmice i tako osigurao pobjedu Bayernu koji se, barem privremeno, vratio na sam vrh prvenstvene ljestvice. Köln je svoje prilike propustio pa je i dalje na samom dnu s tek šest osvojenih bodova ove sezone.

No, sve je na jučerašnjoj utakmici iznenadila odluka trenera Bayerna Thomasa Tuchela koji nije iskoristio niti jednu od pet mogućih zamjena! Da, Bayern je u Kölnu cijelu utakmicu odigrao s 11 igrača koji su istrčali na početku.

Posljednji put se takvo nešto Bayernu dogodilo prije točno 13 godina, u prosincu 2010. godine tadašnji trener Louis van Gaal nije koristio niti jednog igrača s klupe.

  • +5
Köln - Bayern München, Bundesliga, 24.11.2023. Izvor: EPA / Autor: Christopher Neundorf

A Thomas Tuchel se nakon pobjede u Kölnu pokušavao opravdati.

'Nisam mijenjao zato što nisam želio poremetiti ritam momčadi na terenu. Znam da se ovo inače ne događa pa sam se ispričao dečkima na klupi', kazao je Tuchel koji je na klupi 'zakucao' i senatora Thomasa Müllera. Njemu sigurno nije baš najbolje 'sjela' ta čudna odluka.

'Müller? Neprestano sam razmišljao kako bih ga mogao uvesti, ali...', zaključio je Tuchel.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore