NAPETO U KLUBU

Trener Barcelone ostaje bez posla unatoč dvostrukoj španjolskoj kruni!?

23.04.2018 u 17:26

Bionic
Reading

Ernesto Valverde nema bezrezervnu potporu predsjednika Josepa Marije Bartomeua i nije sigurno da će nastaviti na klupi Barcelone unatoč dvostrukoj kruni ove sezone...

Barcelona proživljava iznimno uspješnu sezonu u Primeri u kojoj još uvijek ne zna za poraz, iako je ostalo još pet utakmica do kraja španjolskog prvenstva. Također je pomela konkurenciju u Kupu kralja i osvojila ga po četvrti put u nizu pa se može reći da će ovo biti jedna od uspješnijih godina u klupskoj povijesti.

  • +10
Kup kralja, Sevilla - Barcelona Izvor: Pixsell / Autor: gtres/Gtres/PIXSELL

No, kako piše dnevnik Marca, uprava nije zadovoljna Ernestom Valverdeom, a da je izgubio u finalu Kupa od Seville definitivno bi ostao bez posla na kraju sezone.

Naime, u potpunosti je izgubio povjerenje predsjednika Bartomeua nakon poraza od Rome u četvrtfinalu Lige prvaka. Uprava nije zadovoljna kako je vodio te dvije utakmice, posebno drugu u kojoj u ključnim trenucima nije povukao poteze kojima bi spriječio veliki preokret.

Tako je Valverde proglašen dežurnim krivcem za europski neuspjeh, što ga je osobno pogodilo i nije siguran želi li nastaviti voditi klub i sljedeće sezone. Iako ne postoje osnove za dobivanje otkaza, morat će na kraju sezone sjesti za stol s nadređenima i dogovoriti kako zajedno dalje.

Ako preživi derbi s Realom početkom svibnja i izbjegne poraz te ponovi Wengerov podvig iz Premiershipa 2004. godine, to će svakako smiriti strasti i zadržati trenutno stanje u stručnom stožeru. No, eventualni neuspjeh protiv velikog rivala na Camp Nouu opet će zaoštriti situaciju...