NEZAUSTAVLJIV

Treći triple double u nizu LeBrona Jamesa

13.03.2009 u 08:59

Bionic
Reading

Tijekom noći u NBA ligi odigrane su samo dvije utakmice, no neke od najvećih zvijezda odlično su odradile svoj posao. Naglasak je na zvijezdi Clevelanda koja postavlja nove granice NBA lige

Phoenix je do posljednje četvrtine imao vodstvo protiv najbolje momčadi Istoka, Cleveland Cavaliersa, no nisu izdržali. Saša Pavlović zabio je tri trice u nizu, a svoju rapsodiju samo je nastavio LeBron James i Cavsi su slavili pobjedu rezultatom 119:111, bez neizvjesne završnice.

Priča dana bez sumnje je LeBron James koji je dvije sekunde prije isteka pokupio deseti skok, uz 13 dodavanja i 34 koša ('usput' je po tri lopte ukrao i blokirao), čime je postao nakon Hilla i Kidda treći igrač u zadnjih 13 godina s tri uzastopna triple double učinka.

'Nadam se da svi pričaju o ovome jer čovjek je fenomenalan. Nadam se i da pričaju da će biti MVP sezone jer to bi bio najpošteniji rasplet. Čini se nemoguće da netko nakon sezone ima triple double prosjek, no ako to itko učini, to će biti on,' rekao je nakon susreta vidno oduševljeni trener Clevelanda Mike Brown.

30 je za Cleveland zabio Mo Williams, dok je Pavlović 11 od svojih 16 poena pogodio u zadnjoj četvrtini. Phoenix je bio jedini grad u kojemu James u svojih pet NBA sezona nije slavio pobjedu, sada je kolekcija kompletirana.

Čitava petorka Phoenixa imala je dvoznamenkasti broj koševa (Barnes 21, Nash 20), no protiv ovakvog Clevelanda nisu imali pravu priliku.

Lakersi su na gostovanju u San Antoniju prvu četvrtinu riješili s viškom od 18 koševa i do kraja susreta prednost nisu ispuštali. Tricom Parkera domaćini su zaprijetili smanjivši na 95:93, no Bryant je odgovorio istom mjerom i susret usmjerio prema konačnih 102:95. Bryant i Gasol Lakerse su predvodili s po 23 koša, dok su Finley i Parker za Spurse zabili po 25.

Lakersi i Cavaliersi ujedno su i najuspješnije momčadi lige. Momčad iz Los Angelesa ima omjer 52:13, dok Cleveland ima jednu pobjedu manje uz isti broj poraza.