LIGA PRVAKA SVE DALJE

Veliki kiks Liverpoola na Anfieldu, 'Redsi' su do pete minute sudačke nadoknade u rukama držali tri boda, a onda...

24.04.2021 u 15:52

Bionic
Reading

U 33. kolu engleskog nogometnog prvenstva, na Anfieldu je Liverpool odigrao samo 1:1 s Newcastleom, a domaćin je pogodak primio duboko u sudačkoj nadoknadi

Liverpool je u novu sezonu Premiershipa ušao kao prvak, ali ne samo da neće obraniti naslov, nego bi lako mogao završiti ispod četvrtog mjesta na ljestvici pa tako i ostati bez Lige prvaka.

Domaćin je poveo u trećoj minuti golom Mohameda Salaha koji se lijepo snašao na 7-8 metara te je majstorski pogodio u mrežu Martina Dubravke.

Izgledalo je kako je Newcastle poravnao u drugoj minuti nadoknade kada je Wilson iz drugog pokušaja uspio poslati loptu u mrežu iza Allisona, no suci su pregledom snimke ustanovili kako je nakon Allisonove obrane lopta pogodila Wilsona u ruku te su poništili pogodak.

No, to nije bila dovoljna opomena za Liverpool koji je ostao bez dva važna boda u borbi za plasman u Ligu prvaka u petoj minuti nadoknade kada je mrežu zatresao Wilock (90+5).

  • +9
Liverpool - Newcastle, Premiership, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: David Klein / POOL

Liverpool je sada šesti na ljestvici sa 54 boda, jednim manje od četvrtog Chelseaja i petog West Ham Uniteda koji će igrati međusobno kasnije u subotu, a jednim više od sedmog Tottenhama. Newcastle je 15. sa 36 bodova, devet više od 18. Fulhama koji se nalazi u zoni ispadanja.