bundesliga

Trebao je to biti derbi, ali Bayern je bio prejak za Borussiju

04.11.2017 u 21:18

Bionic
Reading

U derbiju 11. kola njemačkog nogometnog prvenstva Bayern je kao gost u Dortmundu svladao Borussiju sa 3-1 (2-0)

Prvake je ka pobjedi lijepim pogotkom u 17. minuti poveo Robben, na 2-0 povisio je Lewandowski u 37. kada se odlično snašao pred vratima i petom proslijedio loptu u mrežu. Susret je riješio Alaba u 67. minuti, njegov ubačaj pred gol Borussije nije uspio dotaknuti niti jedan igrač i lopta je odsjela u samom kutu, dok je počasni pogodak za Borussiju postigao Bartra u 88. minuti.

Vodeći Bayern sada ima 26 bodova, četiri više od drugog RB Leipziga, a šest od treće Borussije.

Ranije u subotu su RB Leipzig, Schalke 04 i HSV ostvarili su pobjede. RB Leipzig je pobijedio Hannover 2-1, HSV je slavio protiv Stuttgarta 3-1, dok je Schalke na gostovanju bio bolji od Freiburga 1-0. Borussia Mönchengladbach i Mainz su odigrali 1-1, a identičnim rezultatom je završio i susret između Augsburga i Bayer Leverkusena. 

Doprvak RB Leipzig je u susretu protiv izravnog suparnika na ljestvici za plasman u Ligu prvaka slavio 2-1, premda je Hannover poveo u 55. minuti golom Brazilca Jonathasa. U 70. minuti je izjednačio Yussuf Poulsen, a pobjedu domaćinu donio je Timo Werner u 85. minuti.

Ovom pobjedom RB Leipzig se probio na drugu poziciju preskočivši Borussiju Dortmund, no Borussiju još očekuje utakmice protiv Bayerna.

Skok na ljestvici ostvario je i Schalke koji je na gostovanju porazio Freiburg 1-0, a pogodak odluke zabio je Daniel Caligiuri u 61. minuti. Schalke je sada četvrti sa 20 bodova.

HSV je slavio protiv Stuttgarta 3-1 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 14. minuti kada je gostujući veznjak Dzenis Burnić zaradio crveni karton. Domaćin je s igračem više zabio tri gola, a strijelci su bili Aaron Hunt (20), Filip Kostić (65) i Jann-Fiete Arp (69), dok je gol za Stuttgart zabio Daniel Ginczek (55-11m). Josip Brekalo nije nastupio za goste.

Borussia Moenchengladbach i Mainz su odigrali 1-1, a identičnim rezultatom je završio susret između Augsburga i Bayer Leverkusena. Tin Jedvaj je i dalje izvan stroja i nije nastupio za goste.

Na začelju su Werder s pet i Koln s dva boda, a oba sastava još uvijek nemaju niti jednu pobjedu.