zaraza se širi

Trebamo li strahovati za zdravlje Vedrana Ćorluke? Čak osam članova kluba protiv kojih je Čarli igrao - zaraženo koronavirusom

25.06.2020 u 19:28

Bionic
Reading

Šest igrača i dva trenera ruskog nogometnog prvoligaša Orenburga, u čijim redovima igra i hrvatski nogometaš Danijel Miškić, pozitivno je na koronavirus objavio je klub na svojim stranicama.

Ruski klub nije otkrio njihove identitete, tek kako se radi o šest nogometaša i dva člana stručnog stožera koji su završili u izolaciji.

Zbog toga je subotnja utakmica 24. kola ruskog prvenstva između Orenburga i Krasnodara pod velikim upitnikom.

Uskoro ćemo vidjeti hoće li Krasnodar, koji se bori za naslov prvaka, pristati na odgodu ili inzistirati na susretu kao što je to prošlog tjedna učinio Soči nakon što je cijela momčad Rostova završila u karanteni zbog sumnje da je šest igrača zaraženo koronavirusom.

Rostov je testirao 48 članova momčadi, stručnog stožera i dužnosnika kluba, a šest igrača je imalo rezultate koji su odstupili od normalnih zbog čega su svi završili u karanteni.

Ruski nogometni savez je zamolio Soči da pristane na odgodu ligaške utakmice protiv Rostova, ali Soči nije pokazao razumijevanje i utakmica je odigrana. Kako je cijela prva momčad bila u karanteni, Rostov je nastupio s juniorima i izgubio 1:10.

Do sada je u Rusiji više od 620.000 zaraženih koronavirusom, a umrlo je više od 8.600 ljudi.

Inače, posljednju utakmicu Orenburg je igrao 21. lipnja, a s druge strane bio je moskovski Lokomotiv, za kojeg je svih 90 minuta odigrao bivši hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka.