NAJVAŽNIJI OKRŠAJ

Treba li Hrvatska strahovati? Ovo su nam poručili iz Makedonije!

20.01.2015 u 09:13

Bionic
Reading

Makedonska rukometna reprezentacija upisala je i treću pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Kataru protiv BiH 25:22 i sada je očekuje susret za prvo mjesto u skupini s Hrvatskom. Optimizma u njihovom taboru ne nedostaje...

Makedonci su nanizali Tunis, Iran i BiH. Sasvim dovoljno da se polako osjeti euforija zbog dobrih rezultata.

'Protiv BiH je presudilo iskustvo. Što se tiče Hrvatske, nadam se da možemo do dobrog rezultata. Analizirat ćemo Hrvate, ali i našu igru koja nije bila najbolja', rekao je vratar Makedonaca Borko Ristovski.

Kiril Lazarov, prva zvijezda makedonske reprezentacije, također je izdvojio neiskustvo BiH kao jedan od ključnih razloga pobjede te se također osvrnuo na najveći izazov u skupini.

'Hrvati su favoriti, ali mi nemamo što izgubiti. Oni su došli uzeti zlato, a mi ući u četvrtfinale. Dat ćemo sve od sebe', rekao je Lazarov.

Hrvatski stručnjak na klupi Makedonije Ivica Obrvan imao je u prošlosti dosta kritičara iz te zemlje, ali im je sigurno zasad začepio usta. Pod njegovim vodstvom makedonski nacionalni sastav sigurno odlazi prema nokaut fazi. Na redu je Hrvatska...

'Ja sam profesionalac, tu nema nikakvih emocija. Hrvatska je u najužem krugu favorita za medalju, možda i najsjajniju. Igraju savršen rukomet za ovaj dio prvenstva i kakav je način suđenja. Njima samopouzdanje i forma rastu kako turnir odmiče. No mi ćemo tražiti našu priliku, ako je dobijemo. Pokušat ćemo osvojiti prvo mjesto u skupini', poručio je Obrvan.