NOVI VJETROVI

Treba li Dinamo dovoditi konkurenciju Kelavi?

08.01.2013 u 12:54

Bionic
Reading

Dinamo u proljetnu polusezonu MAXtv Prve lige ulazi s popriličnim deficitom iskustva (i brojnosti) na stoperskoj poziciji, no u planovima trenera Jurčića i njegovih nadređenih je i dovođenje - vratara

Ivan Kelava prolazi kroz prvu krizu u karijeri. Ništa ozbiljno, ništa alarmantno, ali donedavni član reprezentacije trenutno ne uživa u blistavom statusu, pred njim je nova etapa dokazivanja, a iz kluba je otišao i njegov 'brat' Domagoj Vida.. Trener Jurčić potvrdio je da Dinamo traži vratara. Vjerojatno kao alternativu, ali Kelava više nema 'bezeciranu' poziciju.

Poznati su njegovi nedostaci i mane. Ispucavanja, pogotovo desnom nogom, blago rečeno nisu mu jača strana, ali s druge strane istrčavanja i čitanje protivničkih namjera već je istesao do vrhunske razine. Krajem veljače će proslaviti 25. rođendan i to je dobra dob za 'podvući crtu'. Više nije mladi golman, ali pred njim su još godine napredovanja i dotjerivanja detalja.

U MAXtv prvoj ligi skupio je 119 nastupa, za Dinamo je ukupno upisao 142 utakmice i aktualni je nositelj kapetanske vrpce. Obilježio je prvi ulazak u Ligu prvaka čudesnom završnicom u Malmöu te je 'zatvorio roletu' Osijeku u uzvratu finala Kupa. Dovoljno za jednu prosječnu karijeru, ali od stare slave se ne živi. Njegova korpulentnost već graniči s debljinom i ovo je zapravo signal Ivanu da ozbiljnije krene u budućnost.

Treba li Dinamu novi vratar ili u Maksimiru u njemu već imaju dugoročno rješenje među vratnicama? Dugo se čekalo pehista Filipa Lončarića koji je lani otišao u Rumunjsku, dok o Romeu Mitroviću, čini se, u Maksimiru ne razmišljaju kao o prvoj opciji. U Dinamu su općenito skloniji rentabilnijim opcijama, čitaj mlađim igračima, ali vratarska pozicija mogla bi biti iznimka i zbog tržišnih zakona. Dovođenje, recimo, Georga Kocha bio je pun pogodak, i ostaje vidjeti na što će se odlučiti Dinamova uprava kojoj ovaj igrački dodatak ipak nije prioritet.

Obrane koje će se u Maksimiru dugo pamtiti, ali kratkoročno Ivanu ne moraju donijeti ništa