MRŽNJA NA VRHUNCU

Transparent na tribinama koji je šokirao Njemačku!

08.02.2015 u 10:36

Bionic
Reading

Erzgebirge Aue pobijedio je Red Bull Leipzig 2:0 ovaj vikend u drugoj njemačkoj ligi, ali morao se ispričati javnosti i protivnicima nakon ružnog transparenta domaćih navijača...

Leipzig je od ove sezone u vlasništvu austrijskog milijardera Dietricha Mateschitza, koji osim F1 momčadi ima pregršt nogometnih klubova diljem svijeta u svojem vlasništvu ili sponzorstvu, a ulaže i u hokej te brojne ekstremne i automoto sportove.

Njegov njemački Red Bull s mnogo je ambicija ušao u sezonu, no i dalje je daleko od proboja u Bundesligu što je bio cilj. Poraz kod Auea u petak bio je još jedan udarac, no u njemačkoj drugoj ligi nepopularan klub bogataša doživio je i provokaciju koja je šokirala Njemačku.

Naime, na tribinama su domaći navijači izvjesili transparent na kojem je pisalo: 'Austrijanac je pozvao i vi ga slijepo slijedite. Kako to završava zna svako dijete. Bili biste dobri nacisti!' Također je na jednom transparentu bio i crtež Mateschitza u nacističkoj uniformi uz poruku: 'Iz Austrije samo najbolje za Njemačku'.

Erzgebirge Aue morao se zbog ovog incidenta ispričati protivnicima i javnosti, no novčanu kaznu Saveza sigurno neće izbjeći.