samo formalnosti

Transfer koji je uzdrmao Otok: Gotovo je, Sterling putuje u SAD

10.07.2022 u 13:40

Bionic
Reading

Uskoro bi engleski nogometni reprezentativac Raheem Sterling trebao obaviti sve liječničke pretrage i odmah nakon toga se priključiti svojim novim suigračima u Chelseaju koji se nalaze na turneji po Sjedinjenim Američkim Državama

Od starta ljetnog prijelaznog roka se pričalo o odlasku 27-godišnjeg engleskog reprezentativca Sterlinga iz Manchester Cityja u Chelsea, a sada su tek formalnosti ostale do službene objave tog transfera koji će biti vrijedan 56 milijuna eura, kako prenose brojni otočki mediji.

Isto tako, Sterling bi trebao, po istim navodima, potpisati petogodišnji ugovor s mogućnošću produljena na još jednu godinu. Chelsea će Sterlingu biti treći klub u profesionalnoj karijeri nakon Liverpoola i Manchester Cityja. Za ovaj potonji klub je igrao od 2015. godine te je ukupno postigao 131 pogodak tijekom 339 nastupa, dok je u dresu Cityja ostvario i 225 ligaških nastupa te je pritom postigao 91 pogodak.

Ovog vikenda igrači Chelseaja su otputovali u SAD-e na ljetnu turneju, a vrlo brzo bi im se na njoj trebao pridružiti Sterling. Na američkom tlu Chelsea će odigrati tri prijateljske utakmice. Protiv meksičke Club Americe 17. srpnja u Las Vegasu. Potom će gostovati kod tamošnjeg prvoligaša Charlotte 21. srpnja, klubu u kojem brani hrvatski vratar Kristijan Kahlina, dok će u Orlandu 23. srpnja odigrati prijateljski dvoboj protiv premierligaškog konkurenta Arsenala.