KAKVA SREĆA!

Tragikomični Dinamo zabio u osmoj minuti nadoknade

25.07.2012 u 22:38

Bionic
Reading

Dinamo je na Maksimiru, u posve nenogometnoj atmosferi koju su vrijeđanjem pripremili navijači sa sjevera i djelomično s istoka, odigrao očajno lošu utakmicu (3:2) i pogotkom Domagoja Vide u osmoj minuti sudačke nadoknade izborio treće pretkolo Lige prvaka

Sad je savršeno jasno: Dinamo je od trenutka kad je saznao da će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv Ludogoreca posve podcijenio bugarski klub i precijenio svoje mogućnosti. Takav stav, već toliko puta dosad viđen na Maksimiru, ovog je puta skoro koštao hrvatskog prvaka velike sramote i ispadanja iz europskih kupova. Nakon 1:1 u prvom susretu prošlog tjedna u Bugarskoj, u uzvratu na Maksimiru bilo je 3:2. Pobjednički gol pao je u posljednjoj sekundi utakmice, u osmoj minuti sudačke nadoknade.

Gostujući trener je tjedan dana uporno ponavljao kako u Zagreb ne dolazi igrati bunker, nego napasti domaćina od prve minute i malo tko mu je vjerovao. No upravo se to dogodilo i Dinamo je na početku utakmice ostao zatečen. Gosti su igrali, dobro organizirali akcije i nakon što je Gargorov u sedmoj minuti promašio ono što se gotovo i ne može promašiti, samo pet minuta kasnije nonšalancija se osvetila 'modrima'.

Ludogorec je izborio slobodnjak s desne strane, nabacio je Stojanov, a Gargorov se iskupio za prethodni promašaj i pored neodlučnog Beqiraja glavom zabio za bugarsko vodstvo.

Nije taj gol previše prodrmao Dinamovce, no više sretno nego spretno 'modri' su izjednačili u 33. minuti. Nakon ubačaja Vrsaljka glavom je izjednačio Rukavina. Bio je to prvi pravi udarac Dinama prema vratima golmana Golubovića.

Nažalost, slavlje Zagrepčana trajalo je samo tri minute. U prvom idućem napadu Ludogorec je ponovno stigao u vodstvo, i to nakon pogreške Vide i vrlo vjerojatnog igranja rukom Marcelinha koji je i poslao loptu iza leđa nemoćnog Kelave.

Nada se otvorila Dinamu u 57. minuti, u trenutku kad je Marcelinho dobio drugi žuti karton zbog simuliranja u suparničkom kaznenom prostoru. Samo koju minutu kasnije 'modri' su izjednačili, i to ponovno preko Rukavine. Ipak s tih 2:2 još uvijek je Ludogorec bio u boljoj poziciji.

Bugarski sastav do kraja je utakmice opasno živio, Dinamo je napadao, stvarao prigode, igrao s tri napadača. No žalosno je što je Dinamo koliko-toliko dobro izgledao tek u trenucima brojčane nadmoći. Prije crvenog kartona Marcelinhu bugarski sastav je bio konkretniji.

Odluka o prolasku u treće pretkolo Lige prvaka viđena je u osmoj minuti sudačke nadoknade, kad je nakon jednog ubacivanja s desne strane Vida glavom zatresao mrežu i odveo Dinamo u naredni krug natjecanja. S obzirom na sve, Dinamo je imao više sreće nego znanja za tu pobjedu, no poraz ide i na dušu nogometaša Ludogoreca koji su petominutnu sudačku nadoknadu zloupotrebljavali zadržavanjem igre, pa je sudac produljio susret za još tri minute. Sasvim dovoljno za Domagoja Vidu...

Liga prvaka
Dinamo Zagreb 3 2 Ludogorets Razgrad
Strijelci
0:1 E. Gargorov (12') 1:1 A. Rukavina (33')
1:2 M. Costa (36') 2:2 A. Rukavina (60')
3:2 D. Vida (90')
Sastavi
I. Kelava
Tonel
L. Ibanez (46' M. Alispahic)
D. Vida
J. Cruz Campos Sammir
M. Badelj
A. Calello (62' D. Cop)
Š. Vrsaljko
M. Kovacic
A. Rukavina
F. Beciraj (70' I. Peko)
U. Golubovic
S. Genchev
L. Guldan
A. Barthe
I. Minev
U. Junior Caicara
E. Gargorov (76' D. Bakalov)
I. Stoyanov (73' F. Guela)
M. Ivanov (88' C. Moti)
S. Dyakov
M. Nascimento Marcelinho
Žuti kartoni
F. Beciraj 26'
J. Cruz Campos Sammir 62'
M. Badelj 90'
M. Nascimento Marcelinho 32'
E. Gargorov 55'
A. Barthe 67'
F. Guela 90'
U. Golubovic 90'
Crveni kartoni
M. Nascimento Marcelinho 59'