Scene za pamćenje

Tragedija u Zagrebu ujedinila navijače: Torcida stala uz bok Bad Blue Boysima u sanaciji grada nakon razornog potresa

22.03.2020 u 22:24

Bionic
Reading

Nakon što su Bad Blue Boysi među prvima priskočili u pomoć službama nakon potresa u Zagrebu, priključila im se i Torcida koja je rivalstvo ostavila po strani i prionula sanaciji grada

Zagreb je u nedjelju oko 6:30 ujutro zatresao potres magnitude 5.5 stupnjeva po Richterovoj ljestvici i napravio veliku materijalnu štetu. Posebno teško je pogođen centar grada gdje je dosta starih zgrada koje su jako oštećene u ovom potresu.

  • +11
Zagreb: 50 obitelji u Petrinjskoj 73 ne može u stanove Izvor: tportal.hr / Autor: Čitateljica T-Portala

Najjači potres na ovom području u zadnjih 140 godina oštetio je više od 500 građevina, a ima i ozlijeđenih. Najteže je prošla 15-godišnja djevojka na koju se urušio dio zgrade i liječnici se bore za njen život u Klaićevoj bolnici. Grad Zagreb u ponedjeljak će proglasiti elementarnu nepogodu, a materijalna šteta će se zbrajati danima.

U cijelom ovom tragičnom slučaju, ljudi su još jednom pokazali veliko zajedništvo pa smo vidjeli i scene koje u ovim teškim vremenima koronavirusa i razornog potresa vraćaju osmjeh na lice i vjeru u ljude. Prvi su na ulice, uz vojsku, policiju, hitnu pomoć i sve one službe koje moraju reagirati u kriznim situacijama, izašli navijači Dinama.

Bad Blue Boysi su, po tko zna koji put podmetnuli svoja leđa i stavili se na raspolaganje Stožeru za civilnu zaštitu. BBB-i su tako pomogli preseliti trudnice i rodilje s bebama iz bolnice u Petrovoj u KBC Dubrava, a ono što posebno veseli jest da im se u čišćenju grada i pomoći unesrećenima priključila Torcida. Navijači Hajduka koji žive u Zagrebu odmah su stupili u kontakt s BBB-ima i ponudili im pomoć oko sanacije grada, piše Dalmatinski portal.

Tako su navijači još jednom pokazali onu svoju svijetlu stranu i zajedno stali u obranu Hrvatske i njenih građana od velikih nepogoda. BBB i Torcida pomogli su i još uvijek zajedno pomažu službama u čišćenju grada. To su slike koje bude nadu u bolje sutra i vraćaju osmjeh na lice u ovim teškim vremenima... Svaka čast momci, kapa do poda!

  • +18
Evakuacija Petrove bolnice Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX