LIGA PRVAKA - 20.45

Tottenham kod Reala, golijada zajamčena

05.04.2011 u 09:02

Bionic
Reading

Nastavljaju se uzbuđenja u Ligi prvaka. Ovaj tjedan na rasporedu su prve četvrtfinalne utakmice najbogatijeg nogometnog natjecanja, a najveća hrvatska kolonija iz Tottenhama gostuje danas na Santiago Bernabeuu kod Real Madrida (20.45)

Na Santiago Bernabeuu nogometna javnost s pravom očekuje vatromet golova. 'Kraljevi' su ove sezone u Ligi prvaka kod kuće na stopostotnom učinku, u četiri okršaja zabili su 11 golova, a da nijedan nisu primili. No 'spursi' na strani nisu bezazleni, jer su u pet gostujućih susreta (uključujući play-off) 11 puta tresli mrežu domaćeg sastava.

U oba tabora osvajanje prvenstva izgleda kao nemoguća misija pa je elitno klupsko natjecanje sjajna prilika da se zaliječe rane. Real je favorit, ali je Tottenham već pokazao da ga se ne smije podcijeniti.

'Subotnji rezultat (Sporting, op. a.) moramo zaboraviti. Nadamo se sjajnoj utakmici i našoj pobjedi. Biti u ovoj fazi natjecanja je i velika odgovornost, to je velik izazov za svakoga i nadam se da ću pomoći svojoj momčadi', rekao je Higuain, koji se vratio na teren nakon ozljede.

Uz njega ozljede su zaliječili i Ronaldo, Angel Di Marija i Marcelo te su se našli na Mourinhovom popisu, dok sigurno neće biti Benzeme, Gaga i Leona.

Bez problema s izostancima nisu ni gosti. Iako će Bale stisnuti zube, jasno je da neće biti Huttona, Kinga, Woodgatea, Kaboula i Pieenara, a upitan je i nastup Nike Kranjčara.

Osim spomenutog hrvatskog reprezentativca, u redovima 'spursa' je još nekoliko Bilićevih uzdanica, Modrić i Ćorluka koji bi trebali biti u prvih 11 te Pletikosa koji neće dobiti priliku.

'Real Madrid je jedan od najvećih nogometnih klubova i mi moramo početi utakmicu kao u Milanu. Mi nemamo defanzivne igrače nego napadače. Sve ćemo napraviti da ostvarimo san, imamo šanse, a jedini je pritisak da igramo dobro', riječi su menadžera Tottenhama Harryja Redknappa.

Ova dva kluba susrela su se i u četvrtfinalu Kupa Uefa daleke 1984/85. Španjolci su bili uspješniji zahvaljujući autogolu na White Hart Laneu, dok je uzvrat na Santiago Bernabeuu bio bez golova. Takvo siromaštvo bez golova sada se ne može ponoviti.

Vjerojatni sastavi:

Real: Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Khedira, Alonso - Ronaldo, Ozil, Di Maria - Higuain
Tottenham: Gomes - Ćorluka, Bassong, Dawson, Assou-Ekotto - Van der Vaart, Modrić, Jenas, Bale - Defoe, Crouch

Zadnji trijumf Reala u Ligi prvaka protiv Lyona 3:0