FA CUP

Tottenham bez Modrića teško protiv trećeligaša

07.03.2012 u 23:01

Bionic
Reading

Nogometaši Tottenhama posljednji su četvrtfinalisti engleskog FA Cupa. U ponovljenoj je utakmici Tottenham na svom White Hart Laneu s 3:1 pobijedio trenutačno osmoplasiranog trećeligaša, Stevenage

Šokantno je počela ova utakmica za uglednijeg domaćina, budući da su gosti u 4. minuti dobili priliku da iz jedanaesterca dođu u vodstvo. U pogodak je tu idealnu šansu i pretvorio Joel Byrom. Dugo je nakon toga trebalo Tottenhamu da se sredi i da krene lomiti Stevenage. Jermain Defoe je izjednačio u 26. minuti, ali je sve do 55. minute stajao rezultat 1:1 na semaforu.

Tada je Tottenham dobio penal, nakon rušenja Garetha Balea. Emmanuel Adebayor je zabio za 2:1, a u 75. je priča završena nakon što je Bale asistirao Defoeu za njegov drugi, a Tottenhamov treći pogodak.

Recimo da je do 81. minute igrao hrvatski nogometaš Niko Kranjčar, te je nekoliko puta zaprijetio iz slobodnih udaraca, dok je Luka Modrić cijeli ogled pratio s klupe za pričuve. U četvrtfinalu Tottenham igra protiv Klasnićevog Boltona.

FA Cup, osmina finala (ponovljena utakmica):
Tottenham - Stevenage 3:1 (Defoe 26, 75, Adebayor 55-11m / Byrom 4-11m)

Parovi četvrtfinala:

Everton - Sunderland
Tottenham - Bolton
Chelsea - Leicester
Liverpool - Stoke