ŠTO JE ISTINA?

Totalno rasulo, a pale su i teške riječi; reprezentacija kao vrtić!

08.09.2017 u 07:00

Bionic
Reading

Jedno od najvećih razočaranja u europskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo je Rumunjska koja je poslije poraza kod Crne Gore (1:0) dva kola prije kraja ostala bez ikakvih šansi za plasman na završnicu u Rusiju

Rumunjska je u osam utakmica osvojila tek devet bodova, ostvarila samo dvije pobjede, a ambicije uoči početka kvalifikacija bile su najviše moguće. Najavljivao se odlazak na SP, ali se dogodio debakl.

Jasno je da nešto nije u redu s reprezentacijom koju je preuzeo njemački stručnjak Cristoph Daum koji će nakon ovoga kvalifikacijskog ciklusa ostati bez posla.

Jedan od bivših igrača nacionalne momčadi Gabrijel Torje progovorio je o svemu što se događalo u reprezentaciji pod vodstvom Dauma.

  • +7
Crna Gora - Rumunjska, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: STEVO VASILJEVIC

'Nitko mu ništa nije smio govoriti o taktici i igri, s nikime nije razgovarao. Jednom nas je za kaznu čak tjerao i da guramo autobus. Gurali smo ga svi, prvo petorica, a kasnije svi. Kao da sam bio u vrtiću,' otkrio je krilni igrač turskog Karabükspora.

Na njegove optužbe nije trebalo dugo čekati odgovor njemačkog trenera.

'To uopće nije istina', rekao je 63-godišnji Daum te krenuo objašnjavati kako je guranje autobusa od 35 tona zapravo bila motivacijska mjera u kampu uoči utakmice s Danskom.

'Pričvrstio sam konopac i rekao 'da vidimo možemo li zajedno spustiti autobus' niz cestu. To je dalo pozitivan učinak na cijelu momčad. Protiv Danske smo odigrali jednu od naših najboljih utakmica. Bilo je to motivacijsko isksutvo, a ne nikakva kazna', rekao je Daum, a taj susret s Dancima u Cluju je završio bez pogodaka.

I još nešto.

'Od svojih igrača sam uvijek tražio da govore.'

Tko tu laže teško je zaključiti, ali je jasno kako Rumunjska neće biti na velikom natjecanju i da posljednje dvije kvalifikacijske utakmice može igrati u revijalnom tonu.