atp beograd

Totalni šok i nevjerica u Srbiji; Rus se nakon tri i pol sata borbe osvetio Novaku Đokoviću i eliminirao ga s njegovog turnira

24.04.2021 u 22:59

Bionic
Reading

Najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković nije se uspio probiti do finala domaćeg ATP turnira Srbija Open u Beogradu, jer ga je u subotnjem polufinalu svladao Rus Aslan Karacev (ATP - 28.) 7-5, 4-6, 6-4

Aslan Karacev je prije dva mjeseca izgubio od Novaka Đokovića u polufinalu Australian Opena, ali na zemljanoj podlozi u 'Teniskom centru Novak' Rus je slavio nakon maratonske borbe koja je potrajala tri sata i 25 minuta.

Đoković je uspio nadoknaditi set i 'break' zaostatka u drugom (2-4), ali je Karacev 'breakom' u sedmom gemu odlučujućeg seta stvorio ključnu prednost. Rus koji je prije godinu dana bio izvan kruga 250 najboljih tenisača svijeta, ove je sezone već osvojio turnir serije 500 u Dubaiju, a ovo će mu biti drugo finale u karijeri.

Za naslov će se boriti protiv boljeg iz polufinalnog dvoboja Japanca Tara Daniela (ATP - 126.) i Talijana Mattea Berrettinija (ATP - 10.).