ht prva liga

[VIDEO/FOTO] Festival nogometa u Velikoj Gorici; bilo je tu baš svega: čak šest golova, dva crvena kartona, dva penala...

24.04.2021 u 22:02

Bionic
Reading

Gorica je pobjedom 4:2 u susretu 31. kola Hrvatski Telekom Prve HNL protiv Lokomotive izbila na treće mjesto prvenstvene ljestvice. Strijelci za Goricu bili su Hamad (5), Mudrinski (28) i Špikić (53, 74), dok je oba gola za Lokomotivu postigao Pivarić (19-11, 53-11m) s bijele točke...

Bila je ovo izuzetno važna utakmica za obje momčadi. Gorica se i dalje bori za plasman u Europu sljedeće sezone, no momčad iz Velike Gorice zapala je u veliku rezultatsku krizu. Susret s 'lokosima' nogometaši Gorice dočekali su s nizom od čak sedam utakmica bez pobjede (tri poraza, četiri remija). Lokomotiva se pak grčevito bori za goli prvoligaški život, posljednja je na prvenstvenoj ljestvici i svaki je bod od povijesne važnosti.

Dvoboj je odlično započeo za domaće, Hamad je već u 5. minuti iz slobodnog udarca s 25 metara sjajno pucao, prebacio je živi zid 'lokosa' i pogodio gornji desni kut gostujućeg golmana Hendije.

NK Gorica - NK Lokomotiva 1:0 Hamad 5' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

No, velikom pogreškom domaćeg golmana Banića Lokomotiva se vratila u igru. Banić se poigravao u vlastitom kaznenom prostoru pa mu je loptu oteo Kačavenda, a onda ga je Banić zaustavio prekršajem za kazneni udarac. Siguran izvođač za 1:1 u 19. minuti utakmice bio je Pivarić.

NK Gorica - NK Lokomotiva 1:1 Pivarić 19' pen Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Samo devet minuta potom Gorica je stigla do novog vodstva kada je Mudrinski spretno reagirao u suparničkom kaznenom prostoru i u 28. minuti zabio za 2:1.

NK Gorica - NK Lokomotiva 2:1 Mudrinski 28' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Špikić je početkom nastavka, u 53. minuti, lijepim udarcem nakon dodavanja Mudrinskog povisio na 3:1 i u tom se trenutku činilo kako je ovaj dvoboj riješen.

NK Gorica - NK Lokomotiva 3:1 Špikić 53' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

No, u 58. minuti domaći branič Steenvoorden je nespretno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudac Batinić je uz kazneni udarac za Lokomotivu pokazao Nizozemcu i drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Pivarić je ponovno pogodio s bijele točke za 3:2 te je Lokomotiva imala više od pola sata priliku doći do pozitivnog rezultata s igračem više.

NK Gorica - NK Lokomotiva 3:2 Pivarić 58' pen Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Da se to ipak ne dogodi pobrinuli su se asistent Hamad i strijelac Špikić koji je u 74. minuti postigao svoj drugi gol, preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora za konačnih 4:2.

NK Gorica - NK Lokomotiva 4:2 Špikić 74' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Da do kraja ne bi bilo dosadno, i Lokomotiva je utakmicu okončala s deset igrača jer je u sudačkoj nadoknadi Bonansea isključen zbog udaranja suparnika.

  • +10
NK Gorica - NK Lokomotiva, HT Prva liga, 24.4.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL
NK Gorica - NK Lokomotiva 4:2, izjave trenera Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Treća Gorica sada ima 53 boda, dva više od četvrte Rijeke koja će u nedjelju igrati protiv Osijeka, dok je Lokomotiva ostala na samom dnu s 23 boda, jednim manje od devete Istre 1961, a dva manje od osmog Varaždina koji će igrati međusobno u ponedjeljak.