dugo se lomio

Hajduk definitivno ostaje bez trenera; Igor Tudor odlazi u Juventus kod Pirla, a jedan detalj je bio ključan u njegovoj odluci

17.08.2020 u 15:03

Bionic
Reading

Igor Tudor odlučio se na poziv Andree Pirla priključiti stručnom stožeru Juventusa, ali do realizacije se još neke stvari moraju srediti

Kao bomba odjeknula je vijest kako novi trener Juventusa Andra Pirlo u svom stožeru želi svog bivšeg suigrača Igora Tudora, trenutačno trenera Hajduka.

Kako doznaje poznati talijanski novinar Gianluca Di Marzio, Igor Tudor pristao je na sve uvjete i očekuje se kako će se uskoro priključi stručnom stožeru Juventusa.

'Pirlo slaže svoj stručni stožer i u njemu će biti Igor Tudor. On je predložio Igoru da dođe kod njega u Juventus i nakon kratkog razmišljanja rekao da će postati njegov stručni suradnik. Tudor je trenutačno trener Hajduka, tako da će se najprije morati osloboditi tog ugovora prije nego što potpiše s Bianconerima', piše između ostalog Gianluca Di Marzio.

Također se doznaje kako Tudor, koji je izgradio trenersko ime, neće biti pomoćni trener. Njegova će uloga biti puno važnija jer Adrea Pirlo će biti trener (menadžer) engleskog tipa, što znači da se neće previše baviti treninzima i pripremom momčadi. To će biti Tudorov posao.

No, Tudor – kada mu se prije pet dana javio Pirlo s konkretnom ponudom – nije na prvu prihvatio posao jer nije želio uvaliti u probleme Stanića i Kepčiju, ljude koji su mu dali punu podršku kada je klubu loše išlo.

No, svakim novim danom Tudor je u razgovoru s ljudima kojima vjeruje dobio signale 'da ponudu Juventusa prihvati', a punu podršku dali su mu Stanić i Kepčija. A Pirlo je bio uporan jer Tudora jako dobro poznaje...

Upravo ti razgovori su bili ključni i taj detalj je prevagnuo da Tudor donese odluku o napuštanju klupe Hajduka, kluba u kojem je igrački stasao i kojem se želio u svom drugom mandatu odužiti. Jer ipak je dobio vrlo važnu ulogu u Juventusu, klubu u kojem je proveo šest i pol sezona.

Za Juventus je upisao 174 nastupa, a još 39 za Sienu. Kao trener u Italiji je vodio Udinese i spasio ga od ispadanja u dvije sezone. Vodio je i PAOK, Galatasaray, te Karabukspor. Hajduk je preuzeo u prosincu prošle godine, a Splićani su pod njegovim vodstvom zaključili sezonu na petom mjestu.

Kako god se okrene čelnici Hajduka sada moraju pronaći najbolje moguće rješenje za trenera, a kao Tudorov nasljednik najčešće se spominje Hari Vukas.

  • +5
Hajduk - Istra 1961 (1. kolo, HT Prva liga, sezona 2020/21) Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX