Za koga će navijati susjedi?

Totalni raskol u Srbiji; komšije su napokon pokazale pravo lice, sad je otkriveno što zapravo misle o hrvatskoj reprezentaciji

  • I.Ž.
  • Zadnja izmjena 13.12.2022 17:27
  • Objavljeno 13.12.2022 u 17:26
Bionic
Reading

Hrvatska večeras od 20 sati na Svjetskom nogometnom prvenstvu igra polufinale protiv Argentine. 'Vatreni' su spremni, navijači također, a utakmica će se, ako je suditi prema anketama i komentarima s velikim zanimanjem pratiti i u susjednoj nam Srbiji

No, čini se kako je zbog hrvatske reprezentacije i njenog nastupa u samoj završnici SP-a u Katru nastao totalni raskol među komšijama.

OK, nitko normalan niti ne očekuje da naši istočni susjedi jednoglasno podrže 'vatrene' u borbi za titulu svjetskog prvaka, no neke ankete u pojedinim srpskim medijima otkrivaju veliki jaz među tamošnjim navijačkim pukom.

Njihovi su 'orlovi' već odavno ispali, nisu uspjeli proći skupinu, a u samoj završnici SP-a ostale su četiri reprezentacije. Uz Hrvatsku je tu i naš večerašnji protivnik Argentina, dok drugi polufinalni par čine Francuzi i Marokanci.

Srpski dnevni list Telegraf prvo je u nedjelju objavio anketu s pitanjem - Tko osvaja Svjetsko prvenstvo u nogometu? Argentina, Maroko, Hrvatska ili Francuska?

Do danas je glasovalo više od 3500 čitatelja na njihovoj stranici, a rezultati su pomalo iznenađujući.

Dakle, gotovo 62 posto prognozira da će SP osvojiti - pazi sad - Hrvatska! Argentini i Francuskoj daju po 15 posto šansi, dok Marokanci imaju tek nešto više od sedam posto glasova.

  • +41
SP Katar: Hrvatska - Brazil Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

No, Telegraf je danas dodatno 'zakuhao' atmosferu jer je objavljena nova anketa, s pitanjem - Za koga ćete navijati u polufinalu Mundijala u Katru? Hrvatska ili Argentina?

Tu se oglasilo više od 8100 čitatelja, a rezultat je vrlo tijesan - Hrvatska je dobila 50.51 posto glasova, a Argentina 49.49 posto!

Napeto je, kako u glasovanju, tako i u komentarima ispod ankete koji najbolje pokazuju razmjere totalnog raskola među navijačkim pukom u Srbiji. 

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal