Neki su ga već otpisali...

Totalni preokret u slučaju 'problematičnog' hrvatskog napadača; ovo mu je možda posljednja prilika i ne smije ju upropastiti

12.07.2022 u 09:43

Bionic
Reading

Ante Rebić (28) najradije bi zaboravio prošlu sezonu u dresu Milana. Istina, osvojio je s 'rossonerima' naslov prvaka Italije, no ozljede su ga sasjekle te je odigrao samo 29 utakmica i zabio tek tri gola. U klubu su ga bili spremni prodati...

Kraj prošle sezone Ante Rebić (28) je dočekao s hrpom problema. Cijelo je vrijeme imao velikih problema s ozljedama pa ga je iz početne postave Milana 'izgurao' Rafael Leao koji je na kraju zaslužio i nagradu za Najboljeg igrača Serie A!

Rebićeva budućnost na San Siru zato nije bila nimalo sjajna, u klubu su najozbiljnije razmišljali kako ga što prije prodati, a spominjao se povratak u Bundesligu. Wolfsburg je preuzeo bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, a Rebić je baš pod njegovim vodstvom u Eintrachtu igrao najbolji nogomet.

Navodno je i sam Ante Rebić bio bliže odlasku nego ostanku na San Siru, no situacija se odjednom potpuno promijenila. Pregovori s Wolfsburgom su negdje 'zapeli' pa se Ante Rebić morao pojaviti na pripremama Milana za novu sezonu u kojoj će 'rossoneri' braniti naslov prvaka Italije te igrati Ligu prvaka.

I tu se dogodio preokret. Talijanski mediji bliski Milanu tvrde kako se na San Siru ukazao neki totalno drugačiji Ante Rebić! Prvi izvještaji govore kako je hrvatski napadač potpuno fokusiran na težak rad jer želi isprati loš dojam iz prošle sezone i vratiti povjerenje trenera Stefana Piolija.

'To što Rebić pokazuje na treninzima je jako dobro. Sada mora nastaviti tako i u prijateljskim utakmicama, od kojih je prva u utorak u Milanellu protiv amaterske momčadi, a nakon toga u Njemačkoj protiv Kölna', pišu talijanski mediji nakon prvih nekoliko dana priprema 'rossonera' i dodaju:

'Ante je stigao 'čiste glave' i spreman je starta na najbolji mogući način. Svima je jasno da se želi vratiti kao važan igrač koji pruža dobre partije. Ovo mu je možda posljednja prilika i ne smije ju upropastiti...'

Problem za Rebića je strašna konkurencija u napadu. Poziciju na lijevom krilu teško će vratiti jer je Leao sad 'debelo' u prednosti, pa talijanski mediji tvrde da trener Pioli našeg napadača sad vidi kao tek treću opciju u samoj špici. Ispred Rebića su Divock Origi koji je stigao iz Liverpoola te Olivier Giroud koji je odigrao sjajnu završnicu sezone. Tu je naravno i Zlatan Ibrahimović, no on se oporavlja nakon operacije koljena i mogao bi zaigrati tek na proljeće sljedeće godine.

Realno, sezona je duga i naporna, Milan igra Serie A, talijanski Kup i Ligu prvaka, jakih utakmica će biti dovoljno, svi bi trebali dobiti priliku i dovoljno minuta na terenu. Zato su na San Siru odlučili zadržati Antu Rebića, barem do zimskog prijelaznog roka...