posljednji dan

Totalni preokret; hrvatski reprezentativac bio je na pragu Arsenala, sad ide u Španjolsku

30.01.2018 u 22:28

Bionic
Reading

Zimski prijelazni rok ulazi u posljednja 24 sata, barem što se tiče najjačih europskih liga. Nervoza je sve veća, sklapaju se posljednji dogovori, očekuju se spektakularni transferi u samom finišu. Među njima je i jedan hrvatski reprezentativac koji će, kako sada stvari stoje, Serie A zamijeniti španjolskom ligom...

Marcelo Brozović (25) definitivno je izgubio mjesto u početnom sastavu Intera, trener Luciano Spalletti sve ga manje koristi te se čini kako je stiglo vrijeme za rastanak.

Već ranije je za Brozovića interes pokazivao Jose Mourinho, pričalo se o mogućem odlasku na Old Trafford, potom se u igru ubacio i Arsene Wenger koji ga je vidio u postavi svog Arsenala. No, obje su kombinacije propale - prvo je Inter ostao čvrst u svojim potraživanjima, čelnici kluba Brozovića prvo žele dati na posudbu do kraja sezone, a tek onda pregovarati o cijeni i mogućoj prodaji.

No, najveći europski klubovi ne žele tako trgovati, a u isto vrijeme Brozovićeva otkupna klauzula za mnoge je u ovom trenutku previsoka.

U jednom se trenutku kao moguća opcija spominjao i odlazak u Everton koji na sve načine pokušava isplivati iz teške rezultatske krize, Brozović bi se sasvim sigurno sjajno uklopio u momčadi s Wayneom Rooneyem i Nikolom Vlašićem, no i taj je posao neslavno propao.

  • +5
Marcelo Brozović Izvor: Profimedia / Autor: Nicolo Campo/Pacific Press/Alamy Live News

I onda su talijanski mediji, u samoj završnici prijelaznog roka, plasirali senzaciju. Marcelo Brozović odletio je iz Milana za Sevillu gdje je praktički sve dogovorio s istoimenim prvoligašem! Klubovi su navodno dogovorili sve uvjete - Sevilla Interu do kraja sezone plaća milijun i pol eura na ime posudbe, plus preuzima igračevu plaću i premije, a na kraju sezone ima pravo prvootkupa (odšteta je oko 28 milijuna eura).

Talijanski mediji tvrde kako je trener Seville Vincenzo Montella osobno zvao Brozovića i objasnio mu zašto ga želi u svojoj momčadi. Jako da dobro poznaje iz Serie A i dobro zna kakvog igrača kupuje. Uz to ima velikih problema u veznome redu jer na kraju sezone (možda i već sada!?) odlaze Pizarro i N'Zonzi, možda i Ganso, pa bi na Marcela Brozovića računao dugoročno.

Za sada mu navodno Montella nudi mjesto u prvih 11, a tako bi Brozović lakše vratio formu i spreman dočekao SP u Rusiji. Trebat će nam u punoj snazi...