zbog koronavirusa

Totalni krah talijanskog nogometa; derbi Juventusa i AC Milana otkazan u posljednji trenutak

04.03.2020 u 08:22

Bionic
Reading

Nogometaši Milana doputovali su u utorak navečer u Torino gdje su danas trebali igrati uzvratnu utakmicu polufinala talijanskog Kupa s Juventusom. Samo nekoliko sati nakon njihovog dolaska javljeno im je kako se susret zbog epidemije koronavirusa do daljnjeg - odgađa

Dugo su čelni ljudi talijanskog nogometa, u suradnji s tamošnjom Vladom i kriznim stožerima koji su oformljeni zbog epidemije koronavirusa, 'vagali' trebaju li se igrati utakmice u područjima zahvaćenim epidemijom.

Da, zbog epidemije koronavirusa nastao je totalni kaos u talijanskom nogometu, pa je na kraju odlučeno kako se uzvratna utakmica polufinala talijanskog Kupa između Juventusa i Milana - koja se trebala igrati u srijedu (4. ožujka) u Torinu - odgodi do daljnjeg!

Službena odluka stigla je samo nekoliko sati nakon što je autobus s Milanovim igračima već stigao u Torino, što je dodatno razljutilo čelne ljude 'rossonera', ali i navijače. Naime, prva odluka bila je da se utakmica igra, ali da na stadion mogu doći samo navijači iz regija koje nisu pogođene epidemijom koronavirusa.

  • +3
AC Milan - Juventus, polufinale Talijanskog kupa 2020. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Potom se tijekom utorka pojavila informacija da će se veliki derbi igrati pred praznim tribinama, a na kraju je u kasnim večernjim satima objavljeno da se utakmica otkazuje.

Za sada nije poznato kada će se odraditi ovaj uzvrat polufinala Kupa, a prva je utakmica 'rossonera' i 'stare dame' završila bez pobjednika, bilo je 1:1.