želi osvetu

Totalni kaos u svijetu boksa; Fury je Wilderu ponudio čak 20 milijuna dolara da odustane od meča, a dobio je bombastičan odgovor

19.05.2021 u 12:42

Bionic
Reading

Presudom američkog suda Tysonu Furyju je naređeno da se do 15. rujna ove godine mora po treći put boriti protiv Deontaya Wildera. Ta je odluka ugrozila održavanje boksačkog spektakla u kojem se 14. kolovoza Fury trebao boriti protiv Anthonyja Joshue za titulu apsolutnog teškaškog prvaka jer Wilder pod svaku cijenu želi osvetu

Tyson Fury i njegovi promotori ne odustaju od meča s Anthonyjem Joshuom. Odlučili su učiniti sve kako bi 'oraspoložili' Deontaya Wildera da se povuče i svoj obračun s Furyjem odgodi za neka bolja vremena.

Podsjetimo, Fury i Wilder su se prvi put borili u prosincu 2018. godine i ta je borba završila bez pobjednika. U veljači 2020. godine Fury je slavio tehničkim nokautom u sedmoj rundi, a prema ranije potpisanom ugovoru predviđena je bila i njihova treća borba. No, trilogija nije 'zaokružena' zbog pandemije koronavirusa te kasnije ozljede Wildera... Zato su se Tyson Fury i njegovi promotori okrenuli pripremi borbe s Joshuom, za koju je prije nekoliko dana potvrđen termin.

U Saudijskoj Arabiji su se 14. kolovoza trebali sukobiti Tyson Fury i Anthony Joshua u 'borbi stoljeća' u kojoj bi pobjednik odnio titulu apsolutnog teškaškog prvaka prema svim boksačkim federacijama!

No, zbog presude američkog suda kojom je Furyju naređeno da do 15. rujna mora odraditi borbu s Wilderom, meč Joshue i Furyja je pod velikim znakom pitanja.

Furyjevi promotori zato su Wilderu ponudili čak 20 milijuna dolara samo da na neko vrijeme odustane i tako omogući sudar Joshue i Furyja. Mislili su da će ga laka zarada oraspoložiti.

'Arbitraža je odlučila kako Tyson Fury ima ugovornu obavezu koju mora odraditi. Pravno je vezan za taj meč. Nadam se da će prevladati zdrav razum i da će na kraju meč Joshue i Furyja biti onaj koji će se dogoditi. To je meč koji svi žele vidjeti. Dat ćemo sve od sebe. Svi već jako dugo radimo na tom meču. Imamo rok do kada moramo znati u kojem ćemo smjeru krenuti. Ja se nadam da ćemo se dogovoriti s Wilderom i da će prihvatiti odštetu od 20 milijuna dolara', kazao je jedan od Furyjevih promotora Frank Warren.

Na žalost, čini se kako Wilderu sav taj novac ne znači baš ništa. Željan je osvete i ovu je ponudu glatko odbio...

'Wilder je odbio ponudu da odgodi borbu. Želi Furyjevu krv, a ne novac', rekao je njegov trener Malik Scott.

Ova je odluka, očekivano, razbjesnila Tysona Furyja.

'Odbio je 20 milijuna dolara da se povuče.... Čini se da ću mu opet morati razbiti glavu', napisao je Fury na društvenim mrežama, a reagirao je i njegov menadžer Bob Arum.

'Sad je stvarno dosta, nećemo mu dati novac. Riješit ćemo ga se, a meč Furyja i Joshue možemo organizirati u studenom ili prosincu. Imamo dovoljno vremena za sve', rekao je ljutiti Arum.

Ako Fury na kraju, prema odluci američkog suda po treći put uđe u ring sa Wilderom, Joshua ima rezervni plan - dok čeka 'meč stoljeća' odradit će borbu protiv Ukrajinca Oleksandera Usyka.