bolje spriječiti...

U strahu od navijačkih nereda, pod upitnikom je najveći engleski derbi; za sve je kriva samo jedna obitelj!

21.08.2022 u 12:59

Bionic
Reading

Za ponedjeljak u 20 sati, najavljen je najveći engleski nogometni derbi, između Manchester Uniteda i Liverpoola. No, postoji bojazan da bi navijački protest mogao eskalirati u divljaštvo, te se razmišlja o odgodi utakmice

Nezadovoljstvo navijača Manchester Uniteda iz godine u godinu sve je veće, a kao glavnog krivca smatraju obitelj Glazer, koja je preuzela klub.

Razočarani lošom igračkom politikom, izostankom rezultata, samim time i trofeja, a što je potkrepljeno i s dva startna poraza, zbog čega je Manchester United na dnu tablice, za ponedjeljak su najavljeni protesti navijača.

Povijest je naučila sve u Manchesteru kako se protesti lako pretvore u nerede. Tim prije što se u ponedjeljak očekuje najmanje deset tisuća žestokih navijača.

Prošle godine u travnju, uoči utakmice s Norwich Cityjem dogodilo se isto.

Zato se razmišlja o odgodi najvećeg derbija, odnosno okršaja Manchester Uniteda i Liverpoola, koji je zakazan za ponedjeljak u 20 sati po lokalnom vremenu.

A da to nije samo novinarska izmišljotina, potvrdio je i Jürgen Klopp, koji je najavio utakmicu.

'Imamo li plan ako se utakmica ne bude igrala? Imamo, idemo u autobus i kući. Nadam se da se to neće dogoditi, ali ako se i dogodi, onda bodovi trebaju pripasti nama', kategoričan je Klopp.

Ni njegovi Redsi nisu baš najbolje ušli u sezonu, jer od mogućih šest, imaju tek dva boda.