velika neizvjesnost

Totalni kaos nastao je nakon što je Copa America samo dva tjedna prije početka ostala bez oba domaćina; hoće li se uopće održati?

31.05.2021 u 11:36

Bionic
Reading

Zbog pandemije koronavirusa prošle je godine Copa America otkazan te je nogometno prvenstvo Južne Amerike prebačeno za ovu godinu. Plan je bio da se igra od 13. lipnja do 11. srpnja, a domaćini su trebali biti Kolumbija i Argentina. No, samo dva tjedna prije početka ovo je natjecanje ostalo bez oba domaćina!

Prije deset dana južnoamerički nogomet doživio je prvi udarac nakon što su čelni ljudi Južnoameričke nogometne federacije (CONMEBOL) odlučili Kolumbiji oduzeti domaćinstvo Copa Americe koji se trebao igrati od 13. lipnja do 11. srpnja. Kolumbija je turnir trebala ugostiti prvi put od 2001. godine, a drugi domaćin je Argentina.

Trebao je to ujedno biti i povijesni turnir Copa Americe jer bi prvi put domaćinstvo podijele dvije države. No, Kolumbija je otpala zbog žestokih antivladinih prosvjeda koji traju već gotovo mjesec dana i jednostavno nitko nije mogao jamčiti sigurnost reprezentacijama za vrijeme natjecanja.

Odmah je krenula potraga za novim suorganizatorom, Čile i Paragvaj bili su spremni uskočiti... A sada se čini da će Copa America 2021. godine gotovo sigurno imati nove domaćine.

Naime, CONMEBOL je sada otkazao i domaćinstvo Argentini! Samo dva tjedna prije početka natjecanja! Razlog? Argentina zbog problema s koronavirusom jednostavno ne može biti domaćin...

'Jednostavno je nemoguće organizirati natjecanje s obzirom na trenutnu zdravstvenu situaciju u državi', kazao je argentinski ministar Wado de Pedro, a iz Conmebola su poručili:

'Intenzivno analiziramo ponude drugih zemalja koje su pokazale interes za preuzimanje domaćinstva Copa Americe...'

Za sada je sigurno samo jedno, ovo izdanje Copa Americe stvarno bi moglo postati povijesno, a neki južnoamerički mediji idu tako daleko da tvrde kako se neće ni odigrati!

U skupini A ovogodišnjeg izdanja Copa Americe trebaju igrati Argentina, Bolivija, Čile, Paragvaj i Urugvaj, dok su u skupini B Brazil, Kolumbija, Ekvador, Peru i Venezuela.