gotovo je!

Barcelona službeno objavila: Pregovori su propali i Leo Messi odlazi iz kluba!

05.08.2021 u 19:40

Bionic
Reading

Leo Messi (34) vratio se u Barcelonu nakon godišnjeg odmora kako bi završio pregovore oko novog ugovora i ostanka na Nou Campu. No, pregovori su propali i Leo Messi će potražiti novi klub

'Usprkos tome što je došlo do dogovora između Barcelone i Lea Messija i obje su strane željele nastaviti suradnju, to neće biti moguće formalizirati zbog ekonomskih i pravnih problema', stoji u šokantnoj službenoj objavi Barcelone kojom je potvrđeno da Leo Messi definitivno napušta Nou Camp!

'S obzirom na to, Messi više neće biti igrač Barcelone. Obje strane izražavaju žaljenje što želje kluba i igrača ne mogu biti ostvarene. Barcelona se najiskrenije zahvaljuje njegovom doprinosu koji je dao ovoj instituciji i želi mu sve najbolje, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu', zaključili su u kratkom priopćenju iz Barcelone.

Prošlog ljeta je Messi želio napustiti Barcelonu, no u posljednji čas je ipak ostao i odradio ugovor do kraja. Ovog je ljeta tako postao slobodan igrač i može birati gdje želi nastaviti karijeru.

Neko su vrijeme španjolski mediji bliski Barceloni tvrdili kako je Messi još ranije dogovorio sve uvjete suradnje s Barcelonom i da će potpisati novi ugovor na čak pet godina. Prema tim navodima Messi je pristao na drastično smanjenje plaće, od čak 50 posto. I predsjednik Barcelone Joan Laporta cijelo je vrijeme tvrdio da se svim snagama radi na tome da Messi ostane na Nou Campu, no čini se da ipak nije uspio.

Sad će ogati klubovi poput PSG-a, Manchester Cityja i drugi odmah krenuti s ponudama za jednog od najboljih nogometaša svih vremena.

Messi je za prvu momčad Barcelone debitirao 2004. godine te je u 778 nastupa postigao 672 golova u svim natjecanjima. S Barcom je Messi osvojio 10 naslova prvaka Španjolske, sedam španjolskih Kupova i četiri Lige prvaka.