LIGE PETICE

Torino i Vlašić slavili u gostima, Rennesu bodovi iz Lyona

26.01.2024 u 23:13

Bionic
Reading

U petak je odigrano nekoliko utakmica u Ligama Petice

NJEMAČKA LIGA

Nogometaši Eintrachta svladali su Mainz s 1-0 u prvoj utakmici 19. kola njemačke Bundeslige odigranoj u petak u Frankfurtu. Pogodak za osmu prvenstvenu pobjedu Eintrachta postigao je Mario Goetze u 73. minuti.

Hrvoje Smolčić je ostao na klupi za pričuve domaće momčadi.

Eintracht je s 31 bodom ostao na šestom mjestu, ali se približio RB Leipzigu i Borussiji Dortmund na samo dva boda, no s utakmicom više od konkurenata za mjesto u Ligi prvaka. Vodeći Bayer Leverkusen ima 48 bodova, četiri više od drugoplasiranog Bayerna. Treći je Stuttgart s 34 boda. Mainz je ostao na 11 bodova i na 16. mjestu, a isti broj bodova imaju predzadnji Koeln i zadnji Darmstadt.

TALIJANSKA LIGA

Nogometaši Torina pobijedili su kao gosti Cagliari s 2-1 (2-0) u prvoj utakmici 22. kola talijanske Serie A. Duvan Zapata je u 23. minuti doveo momčad Ivana Jurića u vodstvo, a na kraju prvog dijela udvostručio ga je Samuele Ricci (45+3). Nicolas Viola je u 77. minuti uspio smanjiti zaostatak Cagliarija, ali je to bilo jedino što je domaća momčad uspjela napraviti.

Nikola Vlašić je odigrao cijelu utakmicu za goste.

Torino je osmom prvenstvenom pobjedom došao do 31 boda i desete pozicije te se izjednačio s aktualnim prvakom Napolijem koji je deveti uz utakmicu manje. Cagliati je s 18 bodova na 17. mjestu, samo jedan bod iznad zone ispadanja.

Vodeći Juventus ima 52 boda, jedan više od Intera, ali milanska momčad ima utakmicu manje.

FRANCUSKA LIGA

Rennes je slavio s 3-2 na gostovanju u Lyonu u prvoj utakmici 19. kola francuskog nogometnog prvenstva koje je u petak nastavljeno nakon zimske stanke. Gosti su već u prvom poluvremenu šokirali domaću obranu i navijače. Martin Terrier je postigao svoj prvi pogodak za 1-0 u 22. minuti, a zatresao je mrežu i za 3-0 u 41. minuti. Desire Doue je u 36. minuti bio strijelac drugog gola za Rennes. Olympique Lyon je u drugom poluvremenu smanjio zaostatak golovima Henriquea (57) i Alexandrea Lacazettea (78), ali nije uspio doći do izjednačenja i spasiti barem bod.

Dejan Lovren je odigrao cijelu utakmicu za domaću momčad koja je peti put u ovoj sezoni poražena na svom stadionu.

Rennes je s 25 bodova privremeno došao na devetu poziciju, a Lyon je sa 16 bodova ostao na 16. mjestu. Vodeći Paris Saint-Germain ima 43 boda, osam više od drugoplasirane Nice.

ŠPANJOLSKA LIGA

Pobjedom Alavesa 3-0 na gostovanju kod Almerije u petak je započelo 22. kolo španjolskog nogometnog prvenstva. Samuel Omorodion je u 10. minuti započeo, a u 88. minuti završio put baskijske momčadi prema pobjedi. Između njegova dva pogotka Luis Rioja je u 52. minuti bio precizan izvođač kaznenog udarca.

Alaves je s 26 bodova došao do 11. mjesta, a Almeria je nakon 16. poraza ostala na samo šest bodova i prikovana je za dno ljestvice.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore