serie A

Torino i Fiorentina podijelili bodove, Cremonese se ekspresno vraća u Serie B

21.05.2023 u 17:45

Bionic
Reading

Nogometaši Torina i Fiorentine podijelili su po bod u dvoboju 36. kola talijanske Serie A odigravši 1:1 na Olimpijskom stadionu u Torinu

Gosti su poveli u 48. minuti, a strijelac je bio Luka Jović. U 66. minuti izjednačujući gol za konačnih 1:1 postigao je Antonio Sanabria.

U momčadi Ivana Jurića cijelu je utakmicu odigrao Nikola Vlašić, dok je nekadašnji igrač Torina Josip Brekalo za Fiorentinu igrao od 65. minute.

Bodovno izjednačene momčadi uoči ovog kola sad su se izjednačile i s Bolognom. Sva tri kluba imaju po 50 bodova, a smjestili su se od 9. do 11. mjesta na ljestvici.

Nakon samo jedne sezone provedene u prvoligaškom društvu, nogometaši Cremonesea se vraćaju u Serie B.

Nakon što su Lecce i Spezija u susretu 36. kola odigrali 0:0, Cremonese je dva kola prije kraja prvenstva i matematički ostao bez izgleda za prvoligaški spas.

Momčad iz Cremone se nalazi na 19. mjestu s 24 boda, sedam manje od Spezije na 17. poziciji, posljednjoj koja osigurava ostanak u Serie A.

U 36 kola ostvarila je samo četiri pobjede, 12 remija i 20 poraza, pridruživši se tako Sampdoriji koja je već ranije ostala bez izgleda sa spas.

Posljednji put Cremonse je igrao u Serie A u sezoni 1995./'96.

Posljednji putnik u Serie B bit će netko iz trokuta Verona (30), Spezija (31) i Lecce (33).

Poznata su dva kluba koje će napredovati u Serie A, a to su Frosinone i Genoa. Treći klub će biti poznat nakon play-offa.