STARI DUGOVI

Torcidina zastava razbjesnila Ruse

16.02.2012 u 11:20

Bionic
Reading

Na utakmici osmine finala lige prvaka između Zenita i Benfice (3:2), gostujući nogometaši imali su podršku navijačke skupine Torcida

Na stadionu Petrovskij u Sankt Peterburgu na dijelu tribine gdje su bili smješteni simpatizeri portugalske momčadi osvanula je i hrvatska zastava na kojoj je bila napisana godina osnutka Torcide (1950).

Prijateljstvo Benficinih i Hajdukovih navijača traje već 18 godina (1994) Naime, nakon utakmice u Splitu vođe Benficinih navijača (No Name Boys) su poginuli u povratku, a Torcida je otišla na sahranu i time je počelo jedno novo navijačko zajedništvo.

U vezi te zastave dogodio se je i incident, jer su dva Rusa uzela zastavu, ali ih je uhvatila policija te ju je vratila natrag na ogradu.

Inače, 'ljubav' između Hajdukovih i Zenitovih navijača seže od listopada 2010. Tada su 'bili' igrali Europsku ligu, a za vrijeme gostovanja u Sankt Peterburgu Torcida su napali ruski huligani te je nekoliko njezinih članova bilo ozlijeđeno.

Najavljivala se je osveta, ali na Poljud je stiglo malo navijača Zenita, i to samo istinskih prijatelja kluba koji su bili i pod velikom policijskom zaštitom.