LECI PREPLAVILI SPLITSKE ULICE

Torcidin pisani poklič: Svi protiv kartela!

07.05.2013 u 16:57

Bionic
Reading

'Dođite na finale Kupa i svojim navijanjem pomozite borbi našeg Hajduka protiv nogometnog kartela!', stoji u javnom pozivu kojega je Torcida uputila Splićanima i svim navijačima splitskog kluba uoči sutrašnje utakmice s Lokomotivom

'Dinamo 2' velika je prepreka Splićanima pred osvajanjem trofeja, prvog u posljednje tri godine, a situacija je zanimljivija zna li se da je upravo iz ovog grada prije nekoliko mjeseci pokrenuta inicijativa da se klub s Kajzerice izbaci iz nogometnih natjecanja zbog svoje očite povezanosti s Dinamom. Prijava za kartel upućena je Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja, no odbijena je uz zaključak da se 'ne radi o zabranjenom sporazumu jer se u slučaju Dinama i Lokomotive radi o jednom poduzetniku'.

Potom je loptica prebačena Hrvatskom nogometnom savezu, od kojeg se očekivalo da provede pravilo UEFA-e i spriječi neregularnosti (jer po propisima nije dozvoljeno natjecanje povezanih klubova u istom rangu), no HNS je lakonski zaključio da je ovdje sve u redu. Bučno najavljivane Sportske inspekcije ministra Željka Jovanovića također nema na vidiku...


Torcida poziva ostale navijače da sutra pomognu 'izbaciti lokomotivu iz tračnica', uz jasnu poruku sucu Andreju Burilu, kojega su mediji uhvatili u raskalašenom druženju sa striptizetama:

'Ne dozvolimo da nam suci koje skupljaju po striptiz barovima i plaćaju jeftinim alkoholom oduzmu snove o trofeju. Ako ti je dosta sudačkog iživljavanja nad Hajdukom i neregularnog natjecanja u kojem neki igraju sa dvije momčadi i pet sudaca na svojoj strani, onda je vrijeme da dođeš na Poljud i kažeš DOSTA!', stoji u letku splitskih navijača koji se proširio splitskim ulicama i internetom.