talentirani veznjak

Tonio Teklić propušta utakmicu svog Varaždina protiv svog Hajduka, a o budućnosti kaže: Dinamo bi bio zadnja opcija

06.10.2022 u 18:43

Bionic
Reading

Tonio Teklić jedno je od najvećih otkrića dosadašnje sezone SuperSport Hrvatske nogometne lige. U dresu Varaždina pruža sjajne partije. Ovaj će 23-godišnji Solinjanin (subota, 19.05 sati, MAXSport 1) susret protiv Hajduka propustiti zbog tri žuta kartona.

'Žao mi je zbog toga. Mislim da se to vidjelo i po reakciji. Sigurno nije bilo namjerno. Dogodilo se od prevelike želje. Svaku utakmicu igram s istom željom, bez obzira jesu li protivnici Dinamo, Hajduk ili Istra. I u svakoj želim pobijediti', rekao je Teklić u razgovoru za Dalmatinski portal.

'Kada mi je sudar Dario Bel protiv Istre pokazao žuti karton kroz glavu mi je prošlo da neću igrati doma, pred svojom publikom, prijateljima. Svaki put kad sam slobodan znam se zaletjeti do Splita pogledati Hajduka. Jedva sam čekao istrčati na Poljud.'

Progovorio je i o svojim igrama:

'Iskreno, ja sam bio svjestan svoje kvalitete. Zato sam i otišao u Varaždin. Rekao bih da zaslužujem sve ovo što se događa oko mene. Toliko sam toga prošao u nogometu. Nadam se da ću ovako nastaviti i da ću još više uspjeti jednog dana.

Stiglo je i škakljivo pitanje - zašto nisi dobio priliku u Hajduku?

'To bih i ja volio znati. To je više pitanje za sve trenera koji su prošli kroz klub. Uvijek sam davao sve od sebe i uvijek ću davati, bez obzira gdje igram. Tako sam odgojen, iz takve sam obitelji. Iskreno, kao obitelj nismo imali puno, sve smo stvorili radom i trudom. Uvijek ću ostati na zemlji. Nikad neću gledati stvari na drugi način. Ponizno idem dalje.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Po pitanju bliske budućnosti zakopčan je do grla.

'Trenutno sam igrač Varaždina. Imam ugovor do ljeta 2024. godine.'

Kako bi reagirao na ponudu Dinama?

'Ako me bude zvao Dinamo, to znači da će biti i drugih ponuda, tako da bi mi Dinamo bio zadnja opcija. Cilj mi je da prije svega budem ponizan i da igram kako želim i volim. Vidim se jednog dana možda u Hajduku. Svi znamo što Hajduk znači svima nama.'

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

Što može Varaždin u subotu na Poljudu?

'Svaku utakmicu ulazimo neopterećeno. Igramo savršen nogomet. Nemamo što izgubiti. Dat će sve od sebe, ali nešto se pita i Hajduk. Ako Hajduk bude na nivou, bit će nam jako teško. Mislim da će biti dobra utakmica, s puno šansi kao prva. Hajduk je u Varaždinu pobijedio 2:0 s dva udarca u okvir.'

MAxSport Najava 12. kola Hajduk-Varaždin Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

Za kraj je dodao kako ga ljudi u Varaždinu prepoznaju i zaustavljaju:

'U Varaždinu se osjećam kao Livaja u Splitu', rekao je Teklić za Dalmatinski portal. Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

MAXSport Najava SuperSport HNL špica Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport
Standings provided by Sofascore

Raspored 12. kola SuperSport HNL

petak, 7. listopada

18:00 h Lokomotiva - Šibenik (MAXSport 1)

subota, 8. listopada

19:05 h Hajduk - Varaždin (MAXSport 1)

nedjelja, 9. listopada

15:00 h Slaven Belupo - Osijek (MAXSport 1)

17:10 h Gorica - Rijeka (MAXSport 1)

Odgođeno

Istra 1961 - Dinamo