SuperSport HNL

[VIDEO/FOTO] Pogledajte fantastičan gol Teklića koji je obilježio remi Varaždina i Istre 1961

30.09.2022 u 20:14

Bionic
Reading

Varaždin i Istra 1961 odigrali su 1:1 u prvoj utakmici 11. kola SuperSport HNL-a. Strijelac za vodstvo Varaždina bio je Tonio Teklić u 37. minuti, sjajnim udarcem s 25 metara. Argentinac Facundo Caseres je u 69. minuti iskoristio pogrešku domaće obrane i pogodio za izjednačenje i konačnih 1:1

Bila je to otvorena utakmica s obje strane. Puljani su već u prvom poluvremenu dali do znanja da nisu došli u Varaždin samo braniti se, a do vodstva su mogli već u sedmoj minuti da je Mauro Perković bolje reagirao na ubačaj Frane Mlinara iz slobodnog udarca. U 20. minuti su gosti gotovo već počeli slaviti vodeći gol, kad se njihov najbolji igrač Ante Erceg ubacio iza leđa domaće obrane te uspio prebaciti Olivera Zeleniku, ali je loptu s gol-crte uspio izbaciti Luka Jelenić.

Središnjica prvog poluvremena prošla je u znaku opasnijih napada Varaždinaca, a jedna od opsada pulskih vrata završila je golom.

U 37. minuti je nakon udarca iz kuta lopta došla na tridesetak metara od gola gostujuće momčadi, gdje ju je prihvatio Tonio Teklić. U prvom koraku se oslobodio svog čuvara i onda s 25 metara lijevom nogom uputio snažan i precizan udarac u gornji desni kut Istrinog gola pokraj nemoćnog Ivana Lučića. Fantastičan gol koji se isplati pogledati više puta!

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Pokušao je na sličan način ugroziti gol gostiju i Matija Katanec, ali je njegov dalekometni pokušaj s lijeve strane prošao pokraj desne vratnice.

Istra je pred kraj prvog poluvremena bila jako blizu izjednačujućem golu. Erceg je ponovno bio u središtu zbivanja. U 43. minuti je primio loptu u srcu kaznenog prostora, pucao u padu, ali je Oliver Zelenika dobro pokrio taj udarac.

  • +6
Varaždin - Istra 1961, SuperSport HNL, 30.9.2022. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Puljani su bolje otvorili drugi dio. Nakon 15 minuta je Vinko Petković pucao iz okreta sa desetak metara, ali je lopta otišla preko grede.

No, devet minuta poslije Istra 1961 je izjednačila. Luka Jelenić, koji je spasio gol Varaždina u prvom poluvremenu, nije dobro zahvatio loptu koju je prihvatio Facundo Caseres na rubu kaznenog prostora. Argentinski veznjak je ostao nečuvan i preciznim udarcem svladao je Zeleniku za 1:1.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

U završnici dvoboja Varaždin je stvorio nekoliko izglednih prilika. Fran Brodić je u 84. minuti izašao sam pred Lučića, pucao sa 7-8 metara iskosa s lijeve strane, ali je pogodio gostujućeg golmana u prsa. Nakon udarca iz kuta Jozo Stanić je pucao glavom preko vrata. U 87. minuti ponovno se u prilici našao Brodić, ali je njegov udarac glavom, nakon Teklićevog ubačaja, završio pokraj vratnice.

Osvojeni bod je Varaždinu donio privremeni pomak na četvrto mjesto sa 16 bodova, dok je Istra 1961 s 13 bodova zadržala šestu poziciju. Vodeći Dinamo imao 28 bodova, a po 17 imaju Hajduk i Slaven Belupo, ali Splićani imaju utakmicu manje.

Varaždin - Istra 1961 1:1 sažetak Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore