ODLAZI U MIROVINU

Tomislav Ružić u emotivnom otvorenom pismu posebno zahvalio jednom čovjeku

20.09.2017 u 10:59

Bionic
Reading

Zadarski košarkaš Tomislav Ružić odlučio je, nakon duge i uspješne karijere, otići u igračku mirovinu u 39. godini života

Tomislav Ružić, krilni centar visok 208 cm, donio je odluku. Odlučio je otići u igračku mirovinu, a odluku je objavio na svom Facebook profilu, prenosi portal Basketball.hr.

'Dragi prijatelji, nakon 21 godine profesionalnog igranja došao je i taj trenutak kad se mora podvući crta i reći da je kraj. Bilo je lijepih i manje lijepih trenutaka ali neću se puno žaliti jer mi je košarka dala puno toga u životu.

Hvala svim suigračima i trenerima kroz sve ove godine, a najviše bi se htio zahvaliti treneru Danijelu Jusupu koji me je uveo u seniorsku ekipu i naučio me važnim  stvarima koje sam koristio kroz cijelu karijeru.

Također hvala mojoj obitelji na podršci i ljubavi svih ovih godina', napisao je Ružić.

U prvoj momčadi Zadra sa 17 godina

Sa 17 godina debitirao je u seniorskoj momčadi Zadra čiji je dres nosio do 2002. godine.

 Jednu je sezonu poveo u zagrebačkoj Ciboni nakon čega kreće njegova inozemna karijera. Igrao je za Bešiktaš, Asvel, Besancon BCD i Kepez Belediyesi. Ponovno se vraća u Zadar za kojeg je igrao od 2008. do 2010. godine.

Uslijedio je povratak u Tursku u kojoj je ostao do kraja karijere igrajući za Tofas, Beskitaš i Gaziantep.

Krajem prošle sezone izrazio je želju da zaigra još sezonu dvije, a onda je pala konačna odluka. Tomislav Ružić je u 39. godini života odlučio završiti igračku karijeru.

Od košarke ipak pobjeći ne može jer u ozbiljan svijet košarke samo što nije zakoračio njegov sin, veliki talent hrvatske košarke – Michael Ružić. Naravno, u toj priči nije nevažno spomenuti kako je malenom Michaelu majka jedna od najboljih odbojkašica svih vremena Barbara Ružić (Jelić).