HRVATSKA U-17 selekcija

Tomislav Rukavina novi izbornik kadetske reprezentacije: Uz pravilan rad i podršku može se doći jako visoko

08.02.2019 u 14:46

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez imenovao je Tomislava Rukavinu novim izbornikom hrvatske U-17 reprezentacije. Rukavina će na toj poziciji naslijediti Petra Krpana koji je početkom godine imenovan glavnim instruktorom HNS-a.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sastao se s Rukavinom i Krpanom u središtu HNS-a te je novom izborniku hrvatske kadetske reprezentacije poželio puno uspjeha u radu, podvukavši kako će se Savez kao i za sve reprezentacije pobrinuti za optimalne uvjete za rad Rukavine i njegovog stožera.

'Koristim ovu priliku da čestitam predsjedniku Šukeru na novom mandatu u Izvršnom odboru Uefe, a zahvaljujem njemu i rukovodstvu Saveza na velikom povjerenju koje su mi iskazali. Također, zahvaljujem Petru Krpanu koji me predložio i koji je do sada odradio kvalitetan posao s našim kadetima te će mi njegovo odlično poznavanje aktualne generacije dobro doći uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo', izjavio je Rukavina nakon imenovanja, prenose službene internetske stranice HNS-a.

Prvi izazov za novog izbornika bit će Elitno kolo kvalifikacija za EP koje će Hrvatska u ožujku igrati u Danskoj protiv domaćina te Engleske i Švicarske.

'U svom dosadašnjem iskustvu rada s mlađim uzrastima uvjerio sam se kako je Hrvatska nepresušni izvor talenata koje treba brusiti na najbolji mogući način. Uz pravilan rad i podršku može se doći jako visoko, što je najbolje pokazala naša A reprezentacija. Vatreni su inspiracija svima nama da težimo najvišim dometima', dodao je novi izbornik U-17 reprezentacije.

Rukavina je u igračkoj karijeri upisao pet nastupa za hrvatsku A reprezentaciju, a igrao je za Osijek, Zagreb, Dinamo, Veneziju i Hajduk. Kao trener vodio je NK Osijek i bio pomoćni trener u Dinamu, a na poziciju izbornika kadeta stigao je s mjesta trenera Dinamove U-19 momčadi.